Προδρόμου: Η έκθεση για Στυλιανό δείχνει ότι ασκείται έλεγχος και λειτουργούν οι θεσμοί

File Photo: Ο υπουργός Παιδείας της Κύπρου, Πρόδρομος Προδρόμου. ΚΥΠΕ, ΓΤΠ, ΧΡ. ΑΒΡΑΑΜΙΔΗΣ




Η έκθεση σχετικά με τα όσα για πολλά χρόνια προηγήθηκαν της τραγικής κατάληξης του 15χρονου Στυλιανού επιβεβαιώνει ότι λειτουργούν οι θεσμοί και ότι ασκείται ανεξάρτητος έλεγχος της λειτουργίας του κράτους και συγκεκριμένων υπηρεσιών, προς όφελος των πολιτών και των δικαιωμάτων τους, αναφέρει σε γραπτή δήλωση ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου.

“Τα συγκεκριμένα πορίσματα της έρευνας έχουν υποβληθεί στον Γενικό Εισαγγελέα προκειμένου να εξετασθεί το ενδεχόμενο πειθαρχικών ή ποινικών αδικημάτων. Εν αναμονή και της γνωμοδότησης και σχετικών αποφάσεων και εφόσον τυχόν ευθύνες θα αποδοθούν δεόντως, επιβάλλεται από πολιτικής απόψεως αυτοσυγκράτηση”, αναφέρει στη δήλωσή του, σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας.

Σημειώνει ότι τυχόν κενά, παραλείψεις ή και σφάλματα που εντοπίζονται, πρέπει να διορθωθούν και προσθέτει πως η περίπτωση είναι χαρακτηριστική για κάποια κοινωνικά προβλήματα έναντι των οποίων, ενώ υπάρχει η πολιτική της Κυβέρνησης και ισχύουν κάποιες κατευθύνσεις και διαδικασίες που πρέπει να ακολουθούνται, στη λειτουργία της κρατικής μηχανής μπορεί να σημειώνονται επιμέρους κενά, παραλείψεις ή και αδράνειες.

“Είναι αυτά που επιβάλλεται να διορθώνουμε. Ιδιαίτερα όταν τέτοια προβλήματα αναδεικνύονται με οδυνηρό τρόπο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση και με βάση την έρευνα, αναδεικνύονται κάποιες παραλείψεις στην εκτέλεση καθηκόντων, που δεν επέτρεψαν να λειτουργήσουν οι ασφαλιστικές δικλείδες, μηχανισμοί και λειτουργίες κοινωνικής προστασίας όπως αυτά προβλέπονται. Τέτοιες τυχόν παραλείψεις θα διερευνηθούν αρμοδίως”, αναφέρει ο Εκπρόσωπος.

Στη γραπτή του δήλωση ο κ. Προδρόμου σημειώνει πως η διερεύνηση του συγκεκριμένου περιστατικού, από τη στιγμή που αναδεικνύονται συγκεκριμένες ευθύνες, δείχνει ότι δεν είναι χρήσιμες οι ισοπεδωτικές, όπως τις χαρακτηρίζει, προσεγγίσεις για τον δημόσιο τομέα και τη λειτουργία του.

“Όπως δείχνει ότι δεν είναι σωστή και η συνήθης πρόχειρη «συνταγή» για αύξηση της εργοδότησης. Χρειάζεται τεκμηριωμένη αντιμετώπιση και στοχευμένη ενίσχυση της λειτουργίας των Υπηρεσιών εκεί όπου πράγματι επιβάλλεται, με αξιοποίηση μάλιστα επιστημονικής τεκμηρίωσης και της σύγχρονης τεχνογνωσίας”, αναφέρει.

Ο κ. Προδρόμου υπενθυμίζει ότι η Κυβέρνηση, ανεξάρτητα από αυτή την υπόθεση, είχε ήδη αποφασίσει και έχει λάβει μέτρα για την αναδιάρθρωση, την αναδιοργάνωση και την ενίσχυση των σχετικών Υπηρεσιών, αλλά και για τη λειτουργία σχετικών ελέγχων.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

 

Ετήσια έκθεση της ΡΑΕΚ 2018: Οριστικά έλευση φυσικού αερίου το 2021, λέει ο Αναστασιάδης

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: