Πριν από την άνοιξη ετοιμοπόλεμοι οι S-400, λέει η Ρωσία: Συνεχίζεται η παράδοση στην Τουρκία

FILE PHOTO:Το αντιπυραυλικό σύστημα S-400 στη διάρκεια προετοιμασίας παρέλασης στη Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας. EPA, YURI KOCHETKOV




Οι συστοιχίες πυραύλων S-400 που αγόρασε πρόσφατα η Τουρκία από την Ρωσία θα είναι επιχειρησιακές και “ετοιμοπόλεμες” πριν από την άνοιξη του 2020, σύμφωνα με τον Ντμίτρι Σουγκάεφ, που ηγείται της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας για την Στρατιωτική-Τεχνική Συνεργασία.

“[Η Ρωσία] συνεχίζει την παράδοση των πυραυλικών συστοιχιών των S-400. Θα ολοκληρώσουμε την εκπαίδευση των Τούρκων ειδικών στο τέλος του 2019. Την άνοιξη, οι συστοιχίες των πυραύλων θα είναι ετοιμοπόλεμες. Όλα εξελίσσονται σύμφωνα με το πρόγραμμα,” είπε ο Σουγκάεφ.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Η ρωσική πλευρά στην επιτροπή Ρωσίας-Τουρκίας για την επιτήρηση της ειρήνευσης στην Συρία κατέγραψε 22 παραβιάσεις της εκεχειρίας στην χώρα, κατά το τελευταίο 24ωρο, ενώ η τουρκική πλευρά ανέφερε 12 παραβιάσεις, σύμφωνα με το Κέντρο Συμφιλίωσης των Αντιμαχόμενων Πλευρών στην Συρία.

“Στην διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών, η ρωσική πλευρά στην Επιτροπή Ρωσίας-Τουρκίας για τις παραβιάσεις της Κοινής Συμφωνίας κατέγραψε 22 περιπτώσεις πυροβολισμών στο Ιντλίμπ (9), στην Λατάκια (5), στο Χαλέπι (7), στην Χάμα (1). Η τουρκική πλευρά κατέγραψε 12 περιπτώσεις παραβιάσεων στις επαρχίες Ιντλίμπ (5) και Λατάκια (7),” σύμφωνα με την σημερινή αναφορά του κέντρου.

Με πληροφορίες από Sputnik via ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΜΟΣΧΑ-ΡΩΣΙΑ

Νέα στήριξη βρίσκει η Άγκυρα στη Μόσχα: Τεχνική βοήθεια για μαχητικό αεροσκάφος 5ης γενιάς

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: