Ποια τριμερή; Το ψευδοκράτος θα είναι πάντοτε δίπλα στην Τουρκία δήλωσε ο Τατάρ

File Photo: Ο παράνομος ψευδο-“πρόεδρος” του ψευδοκράτους Ερσίν Τατάρ (Α) και Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν (Δ). Photo via Twitter, @embersintatar




Την στήριξή του στην τριμερή συνάντηση του Βερολίνου εξέφρασε ο Τουφάν Ερχιουρμάν σημειώνοντας ότι στηρίζει κάθε βήμα και κάθε συνάντηση προς την κατεύθυνση μιας συνολικής λύσης.

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Ερχιουρμάν ανέφερε ότι όπως έχει αναφέρει μετά το Κραν Μοντάνα, προσδοκία του είναι να στηριχθούν οι παράμετροι που έχουν επιβεβαιωθεί από το ΣΑ του ΟΗΕ για μια περιεκτική λύση και περιλαμβάνουν και την πολιτική ισότητα. Υπό αυτή την έννοια η συμμετοχή του ΓΓ του ΟΗΕ στην συνάντηση έχει ιδιαίτερο νόημα, σημειώνει.

Δηλώνοντας ότι από αυτή την οπτική γωνία, το ψευδο-κόμμα του, ΡΤΚ, βλέπει και στηρίζει την συνάντηση στο Βερολίνο, προσθέτει ότι προσπαθεί να συμβάλει με σειρά συναντήσεων που έχει τόσο με ξένους Πρέσβεις στην Κύπρο, όσο και με ε/κ κόμματα.

Πάντα δίπλα στην Τουρκία λέει ο Τατάρ

Η ύπαρξη του ψευδοκράτους, είναι σημαντική και για την Τουρκία, ανέφερε ο ψευδο-«πρωθυπουργός» Ερσίν Τατάρ ο οποίος έδωσε συνεντεύξεις σε δύο τουρκικές εφημερίδες, τη Σαμπάχ και τη Μιλλιέτ.

Όπως αναφέρεται από τα κατεχόμενα, ο Τατάρ είπε ότι το ψευδοκράτος θα στέκεται πάντοτε δίπλα στην Τουρκία και στο θέμα των ενεργειών στην ανατολική Μεσόγειο.

Υποστήριξε δε ότι οι δραστηριότητες για τα δίκαια – όπως είπε – δικαιώματα των Τ/κ και της Τουρκίας, βασίζονται σε διεθνείς συμφωνίες και είναι εντός των νόμιμων συνόρων – κατά την έκφρασή του – και γι’ αυτό καθ’ όλα νόμιμα.

Πρόσθεσε ότι αν η Τουρκία μπορεί να θεωρείται «ανυπάκουη» από την διεθνή κοινότητα, δεν θα παραιτηθεί από τα δικαιώματά της και ακολουθεί μια διαφορετική πορεία διπλωματίας.

Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο Τατάρ είπε ότι κατά τις τελευταίες διαπραγματεύσεις δεν επιτεύχθηκε κανένα αποτέλεσμα και συνεπώς δεν έχει νόημα να διεξαχθούν περαιτέρω συζητήσεις εάν δεν αλλάξει η βάση των διαπραγματεύσεων.

Υπενθύμισε επίσης ότι η ε/κ πλευρά έχει δηλώσει πως δεν μπορούν να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις εάν δεν σταματήσουν οι δραστηριότητες της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο. Κατά τον κ. Τατάρ η μόνη διέξοδος είναι η περαιτέρω ενίσχυση του ψευδοκράτους.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

 

Αλληλέγγυοι οι Ευρωπαίοι εταίροι για εθνικά συμφέροντα Κύπρου, διαπιστώνει ο Αγγελίδης

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: