Πικετοφορία έξω από την πρεσβεία της Τουρκίας στο Λονδίνο για την ανακήρυξη του ψευδοκράτους

Πικετοφορία στο Λονδίνο κατά της ανακήρυξης του ψευδοκράτους και της τουρκικής κατοχής. ΚΥΠΕ




Την ετήσια πικετοφορία έξω από την πρεσβεία της Τουρκίας στο Λονδίνο με αφορμή τη συμπλήρωση 36 ετών από την παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους διοργανώνει απόψε η Εθνική Κυπριακή Ομοσπονδία Ηνωμένου Βασιλείου.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, η πικετοφορία πραγματοποιείται «για καταδίκη της παράνομης ανακήρυξης του ψευδοκράτους και των ενεργειών της τουρκικής πλευράς για την αναβάθμιση του ψευδοκράτους, για καταδίκη της τουρκικής εισβολής και κατοχής και για την προάσπιση της ανεξαρτησίας, της κυριαρχίας και εδαφικής ακεραιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας».

  • Η ανακοίνωση καλεί επίσης τους Κύπριους της Βρετανίας να απαιτήσουν από τον Τούρκο πρέσβη την αποχώρηση των τουρκικών πλοίων από την ΑΟΖ της Κύπρου και τον τερματισμό της τουρκικής κατοχής, η οποία παραβιάζει τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και της ΕΕ.

«Εμπόδιο στη λύση ήταν και παραμένει ο κατοχικός στρατός και οι έποικοι. Ελληνοκύπριοι και Tουρκοκύπριοι μπορούν να ζήσουν μαζί σε μια κοινή πατρίδα.
Να απαιτήσουμε από τη Βρετανία να τιμήσει την υπογραφή της ως εγγυήτρια της κυριαρχίας, της ανεξαρτησίας και εδαφικής ακεραιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

»“Τουρκία κάτω τα χέρια από την Κύπρο” – “Η Κύπρος ανήκει στο λαό της”

»Να ενισχύσουμε τις προσπάθειες του Προέδρου Αναστασιάδη, της κυβέρνησης και της πολιτικής μας ηγεσίας για δίκαιη, λειτουργική και ευρωπαϊκή λύση του Κυπριακού. Να απαιτήσουμε τον τερματισμό της τουρκικής κατοχής, των παραβιάσεων στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, την αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων και των εποίκων από το νησί μας και την επιστροφή των προσφύγων στα σπίτια και τις περιουσίες τους», καταλήγει η ανακοίνωση-κάλεσμα.

Το ραντεβού που δίνει η Ομοσπονδία είναι για τις 6 το βράδυ τοπική ώρα έξω από την τουρκική πρεσβεία.

ΚΥΠΕ/Αθανάσιος Γκαβός –
Βρετανία/Λονδίνο 15/11/2019

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: