Πέτσας για μεταναστευτικό: Όλοι οι Έλληνες να βάλουν πλάτη για την αποσυμφόρηση των νησιών [video]

File photo: Government spokesman, Stelios Petsas.ANA – MPA




“Οι αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών για τους πρόσφυγες/μετανάστες είναι σε ένα βαθμό δικαιολογημένες, αλλά οι Έλληνες γνωρίζουν τι είναι προσφυγιά και ξεριζωμός και τους αγκαλιάζουν”, δήλωσε αναφερόμενος στις αντιδράσεις κατοίκων σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας ως προς την έλευση προσφύφων και μεταναστών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

“Προσβλέπουμε στην κατανόηση όσων αντιδρούν και τη μείωση των αντιδράσεων. Πολλές από αυτές ήταν από παρανόηση”, είπε.

Ο Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, σημείωσε ότι το [χωροταξικό] πλάνο μετακίνησης προσφύγων/μεταναστών οριστικοποιείται, ενώ τόνισε πως “Θα ληφθεί μέριμνα ώστε οι επόμενοι να πάνε σε περιοχές που δεν έχουν ήδη επιβαρυνθεί”.

Αναφερόμενος στη συμφόρηση που παρατηρείται στα νησιά νησιών σημείωσε ότι “κοιτάζουμε να αποσυμφορήσουμε τα νησιά. Όλοι οι Έλληνες θα βάλουν πλάτη να στηρίξουμε τα νησιά. Στο μεταξύ θα προχωρήσουμε στην κατασκευή προαναχωρησιακών κέντρων. Στόχος 10.000 επιστροφές μέχρι τέλους 2020. Είναι πρόβλημα εθνικής σημασίας”. “Εμείς ασκούμε πίεση στην Τουρκία να κάνει αυτό που πρέπει αλλά κινούμαστε και για να αυξήσουμε τις επιστροφές, που είναι τραγικά λίγες”.

“Θα περιμένουμε 5-6 μήνες για να αξιολογήσουμε την αύξηση των μεταναστευτικών ροών”.

Τέλος προανήγγειλε ότι ολοκληρωμένη ανακοίνωση για τα προαναχωρησιακά κέντρα θα υπάρξει σε λίγες μέρες, προσθέτοντας πως ο αριθμός τους θα είναι αρκετά εκτεταμένος.

Για φορολογικό νομοσχέδιο-τράπεζες
Ο κ. Πέτσας ανακοίνωσε πως οριστικοποιείται αύριο το φορολογικό νομοσχέδιο και στη συνέχεια θα δοθεί σε δημόσια διαβούλευση.

Αναφορικά με τις τράπεζες τόνισε ότι είναι σε ισχύ το σχέδιο της κυβέρνησης για επιθετική προώθηση των συναλλαγών. Περιμένουμε συνέχεια με πιο τολμηρές κινήσεις των τραπεζών, μετά τις ανακοινώσεις της περασμένης εβδομάδας”.

Για Novartis
Δεν θα σχολιάσω θέματα προκαταρκτικής, είπε για την υπόθεση Novartis. Δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιος να μην θέλει να καταθέσει ο κ. Φρουζής και να θέλει να μεταθέσει την ημερομηνία κατάθεσής του, υπογράμμισε.

Για επίσκεψη Μητσοτάκη-Κίνα
Σχετικά με την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κίνα, ο κ. Πέτασε είπε πως “πραγματοποιήθηκε σε μια περίοδο ανάκαμψης για την Ελλάδα. Στόχος, ο Πειραιάς να γίνει κέντρο παγκόσμιας εμβέλειας”. “Στη συνάντηση Μητσοτάκη – Σι ο πρωθυπουργός στάθηκε ιδιαίτερα στη ναυπήγηση ελληνικών πλοίων στην Κίνα”, πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Νέα διαμαρτυρία τη νύχτα κατά της μεταφοράς προσφύγων και μεταναστών, στην Ημαθία [videos]

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: