Περίεργη απάντηση του Τραμπ για την επίσκεψη του Ερντογάν: Θέλει να έρθει, είναι φίλος μου…

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απαντά σε ερωτήσεις των μέσων ενημέρωσης στον κήπο του Λευκού Οίκου, στην Ουάσιγκτον. EPA, ERIK S. LESSER




Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απάντησε το απόγευμα της Παρασκευής σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, στον κήπο του Λευκού Οίκου, πριν αναχωρήσει για επίσκεψη στην πολιτεία του Μισισιπή.

Απαντώντας σε ερώτηση του δημοσιογράφου Στίβεν Νέλσον, για την πιθανότητα ο πρόεδρος της Τουρκίας να επισκεφθεί το Λευκό Οίκο στις 13 Νοεμβρίου, είπε: Ο Ερντογάν θέλει να έρθει…

Δεν απάντησε στο δεύτερο μέρος της ερώτησης του δημοσιογράφου αν ο Ερντογάν θα πρέπει να παραδώσει τους φρουρούς του που έδειραν Αμερικανούς πολίτες, στην προηγούμενη επίσκεψη του στην Ουάσιγκτον, το 2017.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ χαρακτήρισε “πολύ καλή” τη σχέση του με τον Τούρκο ομόλογό του, και αναφερόμενος στην κατάπαυση πυρός στη βορειοανατολική Συρία, σχολίασε ότι “κρατάει πολύ καλά”.

Ο ίδιος δημοσιογράφος ζήτησε και από τη σύμβουλο του κ. Τραμπ, την κ. Kellyanne Conway αν ο Ερντογάν θα επισκεφθεί τον Λευκό Οίκο στις 13 Νοεμβρίου, και αν ναι, εάν έχει ένα μήνυμα για τους φρουρούς του, που κακοποίησαν τους πολίτες των ΗΠΑ τον Μάιο του 2017.

Αρνήθηκε να του απαντήσει, λέγοντας ότι αυτό “είναι θέμα του NSC (Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας)”.

Για το θέμα της Συρίας, ο κ. Τραμπ είπε: “Αφήστε τους να κάνουν (εννοεί να προστατεύσουν) τα σύνορα. Δεν θέλουμε να το κάνουμε αυτό”.

Αλλά είπε ότι συνεργάζεται με τους Κούρδους και την Τουρκία για το θέμα. Χαιρέτησε τη δουλειά της κυβέρνησής του, σκοτώνοντας τους ηγέτες τρομοκρατών, συμπεριλαμβανομένου του Abu Bakr al-Baghdadi. Είπε ότι η κυβέρνησή του στοχεύει και τρίτο τρομοκράτη ηγέτη.

Τότε γιατί έφυγαν; Οι ΗΠΑ επέστρεψαν στη Βόρεια Συρία, περιπολούν με Κούρδους μαχητές

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: