Παρέμβαση Σαλμά στη δικαιοσύνη καταγγέλλει η ΕΔΕ: Τηλεφώνησε σε δικαστή για υπόθεσή του

File photo: Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μάριος Σαλμάς μιλά στη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής. ΑΠΕ-ΜΠΕ, Παντελής Σαίτας




Τηλεφωνική παρέμβαση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργού Μάριου Σαλμά σε δικαστή για να επισπευσθεί δικαστική υπόθεση που τον αφορά καταγγέλλει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων με ανακοίνωσή της του Σαββάτου, 9 Νοεμβρίου.

  • Σύμφωνα με την ανακοίνωση ο κ. Σαλμάς τηλεφώνησε χθες τηλεφώνησε πρόεδρο του ΣΤ’ Τμήματος Βουλευμάτων στο Πρωτοδικείο Αθηνών Χαράλαμπο Σεβαστίδη και του ζήτησε να επισπευσθεί εκκρεμής δικαστική υπόθεση που τον αφορά. Μάλιστα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, όταν ο κ. Σεβαστίδης τον ενημέρωσε ότι δεν επιτρέπεται οποιαδήποτε συζήτηση σχετικά με τον χειρισμό εκκρεμών υποθέσεων, ο κ. Σαλμάς απάντησε σε έντονο ύφος.

Παράλληλα, η ΕΔΕ καταγγέλλει πως ανάλογη παρέμβαση έγινε από τον κ. Σαλμά και σε εισαγγελέα και επισημαίνει πως το συμβάν με τον κ. Σαβαστίδη έχει κοινοποιηθεί ήδη στον πρόεδρο και τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου .

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση της η ΕΔΕ αναφέρει τα εξής:

  • «Καταγγέλθηκε από τον Εκπρόσωπο Τύπου της Ένωσής μας, κ. Χαράλαμπο Σεβαστίδη, Πρόεδρο του ΣΤ’ τμήματος Βουλευμάτων στο Πρωτοδικείο Αθηνών, ότι ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μάριος Σαλμάς, χθες και ώρα 10.30’π.μ. με τηλεφωνική παρέμβασή του στο υπηρεσιακό τηλέφωνο κατά την ώρα της διάσκεψης του Τμήματος, ζήτησε από τον συνάδελφο, την επίσπευση εκκρεμούς δικαστικής υπόθεσης που τον αφορά. Όταν ο Πρόεδρος του Τμήματος τον ενημέρωσε ότι δεν επιτρέπεται οποιαδήποτε συζήτηση σχετικά με τον χειρισμό εκκρεμών υποθέσεων, τότε ο βουλευτής απάντησε σε έντονο ύφος. Όμοια παρέμβαση έγινε από τον βουλευτή και σε Εισαγγελέα. Ο Πρόεδρος του ΣΤ’ τμήματος Βουλευμάτων κοινοποίησε εγγράφως την ίδια ημέρα το συμβάν τόσο στον Πρόεδρο όσο και στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Θα πρέπει να γίνει απολύτως σαφές ότι παρεμβάσεις σε δικαστικούς λειτουργούς πέρα από παράνομες είναι και ατελέσφορες. Ο δηλωμένος από πολιτικά πρόσωπα σεβασμός στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης μοιάζει πολλές φορές κοινότυπος και υποκριτικός, όταν οι πράξεις τους και οι ενέργειές τους απέχουν πολύ από τις διακηρύξεις τους. Η Ένωση προτρέπει κάθε Δικαστή και Εισαγγελέα να καταγγέλλει άμεσα τέτοιες συμπεριφορές που προσβάλουν την Δημοκρατία, την Συνταγματική διάκριση των εξουσιών και τον θεσμό που υπηρετούμε».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στη Βουλή η κατάθεση Πικραμμένου για Novartis: Πολιτικό πρόσωπο κατονόμασε ο αντιπρόεδρος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: