Παρέμβαση ΚΚΕ στην ΕΕ: Aπαιτούμε αποζημίωση των πληγέντων από τα ακραία καιρικά φαινόμενα

File Photo: Ο Γενικός Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, Δημήτρης Κουτσούμπας. ΑΠΕ-ΜΠΕ, Μανώλης Πακιάς




Άμεση αποζημίωση όλων των πληγέντων από τις πλημμύρες, αντιπλημμυρικά έργα, μέτρα αποκατάστασης υποδομών και πολιτικής προστασίας, απαίτησε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Κώστας Παπαδάκης, κατά την παρέμβασή του στην συζήτηση για την «απόκριση της ΕΕ σε ακραία καιρικά φαινόμενα και τις επιπτώσεις τους», στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, ο ευρωβουλευτής του κόμματος ανέφερε στην ομιλία του, ότι «με τη συζήτηση περί ακραίων καιρικών φαινομένων και κλιματικής αλλαγής, επιχειρείτε να αποκρύψετε ότι σήμερα η πρόοδος της επιστήμης, της τεχνολογίας είναι σε θέση να προσφέρει πολύ μεγαλύτερη, σε σχέση με το παρελθόν, προστασία στον άνθρωπο από τα φυσικά φαινόμενα, προλαμβάνοντας ή περιορίζοντας σε σημαντικό βαθμό τις συνέπειες και με βάση τις όποιες αλλαγές στο κλίμα. Φρένο στις δυνατότητες αυτές βάζει σήμερα το κριτήριο του κέρδους, η επικίνδυνη αντίληψη κόστους-οφέλους της ΕΕ, τα ελάχιστα, αποσπασματικά έργα, η διάκριση σε υψηλής και χαμηλής επικινδυνότητας περιοχές που καταδικάζουν τις εργατογειτονιές να μένουν ανοχύρωτες. Όλα τους σχεδιασμένο αποτέλεσμα ευρωοδηγιών και της διαχρονικής αντιλαϊκής πολιτικής, τόσο της ΝΔ όσο και του ΣΥΡΙΖΑ».

Επισήμανε ότι η απάντηση σε ερώτηση του ΚΚΕ για τις πλημμύρες στην Εύβοια ήταν ότι «ούτε το Ταμείο Αλληλεγγύης ούτε το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης δεν αποζημιώνει ιδιώτες, δηλαδή τους ίδιους τους πληγέντες. ‘Αρα, τα “εργαλεία” σας είναι μόνο για τους ομίλους. Στη δε περιοχή της Κινέττας, με τις περσινές μεγάλες πυρκαγιές, είναι η τρίτη φορά που πλημμυρίζουν τα ίδια σπίτια, των πυρόπληκτων, οι οποίοι ακόμα δεν έχουν καν αποζημιωθεί για τις προηγούμενες καταστροφές. Εκτεταμένες είναι κι οι ζημιές πρόσφατα και χρήζουν άμεσης αποζημίωσης κι έργων αποκατάστασης σε Κρήτη, Εύβοια, Χαλκιδική, Θάσο, Ιόνιο, Ρόδο, Πελοπόννησο, Δυτική Ελλάδα κά».

«Σε σύγκρουση με την πολιτική της ΕΕ απαιτούμε να αποζημιωθούν οι πληγέντες, να παρθούν άμεσα μέτρα πολιτικής προστασίας, υποδομών, προσωπικού, με ολοκληρωμένο κρατικό επιστημονικό σχεδιασμό» κατέληξε στην παρέμβασή του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ.

Με στοιχεία ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κατρούγκαλος: Καλωσορίζουμε δηλώσεις Δένδια για εφαρμογή συμφωνίας Πρεσπών

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: