Παραιτήθηκε μετά το σάλο ο 80χρονος διοικητής από το Νοσοκομείο Καρδίτσας

File photo:Δεκτή έκανε την παραίτηση του νεοδιορισθέντος διοικητή του Νοσοκομείου Καρδίτσας. Photo: Trikalavoice




Την παραίτησή του υπέβαλε ο 80χρονος Κωνσταντίνος Πατέρας που είχε διορισθεί διοικητής στο νοσοκομείο Καρδίτσας. Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας έκανε αποδεκτή την παραίτησή του από τη θέση του διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας, ενώ αναμένεται τις επόμενες ημέρες να ορισθεί νέο πρόσωπο.

Η υπόθεση του 80χρονου συνταξιούχου εκπαιδευτικού με πράγματι πλούσιο βιογραφικό είχε προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων ακριβώς εξαιτίας της ηλικίας του.

Ο κ. Πατέρας είναι πολιτευτής της ΝΔ, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει κατορθώσει να εκλεγεί σε βουλευτική θέση. Η υπόθεση προκάλεσε αντιδράσεις με δύο κυρίως «πόλους» σχολίων: Από τη μία ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε διαβεβαιώσει ότι δεν θα τοποθετεί πολιτευτές στο ΕΣΥ που απέτυχαν να εκλεγούν, ενώ από την άλλη ο Βασίλης Κικίλιας διαφημίζει τις προσπάθειες της κυβέρνησης για να επιστρέψουν οι νέοι στη χώρα μας που αποχώρησαν λόγω του brain drain.

Ο Κωνσταντίνος Πατέρας κατάγεται από την Πιαλεία Τρικάλων, είναι τέως γυμνασιάρχης, μόνιμος υποψήφιος πολιτευτής με τη Νέα Δημοκρατία, αλλά και τον ΛΑΟΣ και τους ΑΝΕΛ.

Σύμφωνα με το βιογραφικό το οποίο συνόδευε την υποψηφιότητά του στις εκλογές του 2007 με τη ΝΔ, ο κ. Πατέρας είναι πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με οκταετείς μεταπτυχιακές σπουδές, στην Αγγλία με υποτροφία του ΙΚΥ και στη Φιλοσοφική Σχολή του Παν/μίου Αθηνών. Επίσης δίδαξε στο Παιδαγωγικό Τμήμα του Παν/μίου Θεσσαλίας ως καθηγητής με το Ν.407.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

ΣΥΡΙΖΑ: Με αδιαφανείς διαδικασίες οι διορισμοί διοικητών στα Νοσοκομεία ΕΣΥ

 

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: