Πάνω από 9.000 δρομείς στον 3ο Radisson Blu Διεθνή Μαραθώνιο Λάρνακας: Κλειστοί δρόμοι

Χιλιάδες οι συμμετέχοντες στον 3ο Radisson Blu Διεθνή Μαραθώνιο της Λάρνακας. ΚΥΠΕ – RADISSON BLU ΔΙΕΘΝΗΣ ΜΑ




Με τη συμμετοχή άνω των εννέα χιλιάδων δρομέων ξεκίνησε το πρωί ο 3ος Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας.Σε δελτίο Τύπου των διοργανωτών αναφέρεται ότι «η εκκίνηση του Μαραθωνίου δόθηκε στις 8 το πρωί από τον Δήμαρχο Λάρνακας Ανδρέα Βύρα παρουσία του Μάριου Πολυβίου, CEO της Sunnyseeker Hotels, του Εφόρου του ΔΣ του ΣΕΓΑΣ Σπύρου Καλοζούμη και του Αντιδημάρχου Επιχειρηματικότητας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Τουρισμού του Δήμου Μαραθώνα Ευάγγελου Κυπαρίσση».

O Δήμαρχος Λάρνακας
Σε χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Λάρνακας «εξέφρασε ικανοποίηση για το σπουδαίο αθλητικό γεγονός που διεξάγεται στην πόλη του Ζήνωνα» και πρόσθεσε ότι «αποδείξαμε στην πράξη ότι η Λάρνακα όχι μόνο δεν υπολείπεται κάτι από τις υπόλοιπες πόλεις, αλλά μπορεί να καταστεί πρωταγωνιστής σε τέτοιου μεγέθους αθλητικά γεγονότα».

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου «από νωρίς το πρωί, άρχισε να συγκεντρώνεται στο παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων, χιλιάδες κόσμου από την Κύπρο, τις ΗΠΑ, το Νεπάλ, την Ουκρανία και την Ρωσία».

Περίπου «δύο χιλιάδες δρομείς συμμετέχουν στα αγωνίσματα του Μαραθωνίου μήκους 42.195 χλμ. και του Ημιμαραθωνίου 21χλμ και μέχρι στιγμής η πορεία των δύο αγωνισμάτων προχωρά χωρίς κανένα πρόβλημα. Σε διάφορα σημεία της διαδρομής οι δρομείς συναντούν διαφορετικά σημεία ασφαλείας και ιατρικής περίθαλψης εφόσον και εάν καταστεί ανάγκη».

Οι υπόλοιπες αποστάσεις
Στις 10.30 θα δοθεί η εκκίνηση του αγώνα των 10χλμ, στις 11.45 ξεκινά ο αγώνας των 5χλμ, ενώ στη μία το μεσημέρι χιλιάδες παιδάκια με τη συνοδεία των γονέων τους θα τρέξουν σε αγώνα δρόμου απόστασης 1χλμ.

Στον 3ο Radisson Blu Διεθνή Μαραθώνιο Λάρνακας θα παρευρεθεί και θα απευθύνει σύντομο χαιρετισμό η αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος, Κλέλια Βασιλείου, ενώ θα παραστούν και οι Επίτροποι Περιβάλλοντος Ιωάννα Παναγιώτου και Εθελοντισμού Γιάννης Γιαννάκης.

Τρέχει με γλάστρα στο κεφάλι…
Μεταξύ των δρομέων είναι «ο διάσημος 67χρονος Μαραθωνοδρόμος Moshe Lederfen από το Ισραήλ, ο οποίος τρέχει με διάφορα αντικείμενα στο κεφάλι του, όπως ανανά, γλάστρα ή ακόμα και μπουκάλα. Ακόμα ο Κωνσταντής Θεοχάρη, 66 χρόνων Κύπριος του Λιβάνου, ο οποίος κάθε χρόνο τρέχει σε δρομικούς αγώνες αντοχής, επέλεξε να συμμετέχει φέτος στον 3o Radisson Blu Διεθνή Μαραθώνιο Λάρνακας, ενώ ο γηραιότερος δρομέας είναι ο 86χρονος Imre Kenyer, από την Ουγγαρία, ο οποίος ζει στη Βουδαπέστη και θα τρέξει στην κούρσα των 5χλμ».

Κλειστοί δρόμοι
Κλειστοί είναι σήμερα, από τις επτά το πρωί μέχρι τις 2.30 το μεσημέρι, αρκετοί δρόμοι στη Λάρνακα λόγω της διεξαγωγής του 3ου Radisson Blu Διεθνούς Μαραθωνίου Λάρνακας.

Σε ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρεται ότι για την τροχαία κίνηση θα παραμείνουν σήμερα κλειστοί η Πλατεία Βασιλέως Παύλου, από την Αστυνομική Διεύθυνση Λάρνακας, μέχρι το κτίριο της πρώην Ιθωμανικής Τράπεζας, η Λεωφόρος Τάσου Μητσόπουλου, η Οδός Πιαλέ Ππασιά/ Κυκλικός κόμβος Μακένζυ, μέχρι τα φώτα τροχαίας με την λεωφόρο Αρτέμιδος και οι λωρίδες πορείας προς Λάρνακα της Λεωφόρου Αρτέμιδος, από τη φωτοελεγχόμενη συμβολή της με την οδό Πιαλέ Ππασιά, μέχρι τον κυκλικό κόμβο παρά τον παλαιό αερολιμένα Λάρνακας.

Κλειστοί θα είναι επίσης οι λωρίδες πορείας προς Λάρνακα από τον κυκλικό κόμβο παλαιού αερολιμένα Λάρνακας, ο δρόμος από τον κυκλικό κόμβο του παλαιού αερολιμένα Λάρνακας, μέχρι τη συμβολή με το δρόμο προς το Τέμενος Χαλά Σουλτάν Τεκκέ και η επαναστροφή του δρόμου στην κατεύθυνση προς Λάρνακα και ο δρόμος προς τον κυκλικό κόμβο παρά τον Πύργο Ελέγχου, στην κατεύθυνση προς Λάρνακα.

Ακόμα κλειστοί για την τροχαία κίνηση θα είναι η Λεωφόρος Τιμίου Προδρόμου προς τη Βιομηχανική Περιοχή Δρομολαξιάς, η Λεωφόρος Χρίστου Παναγιώτου στη Δρομολαξιά και η Λεωφόρος 28ης Οκτωβρίου, μέχρι τη στροφή προς την οδό Εζεκία Παπαϊωάννου.

Σημειώνεται ότι η τροχαία κυκλοφορία θα διοχετεύεται μέσω παρακείμενων δρόμων.

ΚΥΠΕ – Φανίτσα Ζαννέττου
Κύπρος/ΛΑΡΝΑΚΑ

Δέος στην υποδοχή της φλόγας του Μαραθωνίου της Αθήνας στην Λάρνακα για το Radisson Blu

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: