Περισσότερες από 1.000 υπογραφές μέχρι στιγμής για να ξεκινήσει έρευνα κατά του Χρυσοστόμου

File Photo: Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β. Πηγή: Φιλελεύθερος




Σε εξέλιξη βρίσκεται διαδικτυακή ψηφοφορία, που ξεκίνησε με πρωτοβουλία του πολιτικού αναλυτή Χριστόφορου Χριστοφόρου, για συλλογή υπογραφών με σκοπό να κληθεί ο Γενικός Εισαγγελέας να αρχίσει έρευνα εναντίον του Αρχιεπισκόπου για το θέμα της παραχώρησης ιθαγένειας στον Μαλαισιανό καταζητούμενο, Jho Taek Low, αλλά και για την παραχώρηση δύο επιταγών από τον Low στον Αρχιεπίσκοπο ύψους €300 χιλ. και €10 χιλ. αντίστοιχα. Η εκστρατεία ξεκίνησε από το βράδυ της Κυριακής μέσω της πλατφόρμα του κινήματος Avaaz και μέχρι στιγμής οι υπογραφές έχουν ξεπεράσει τις χίλιες.

Οι υπογράφοντες το ψήφισμα καλούν τον Κώστα Κληρίδη να εξετάσει τις πράξεις και ενέργειες του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Β’, με βάση τις πρόνοιες του νόμου περί Πρόληψης Διαφθοράς και του Νόμου περί της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Ποινικοποίηση της Διαφθοράς.

Το κίνημα Avaaz αριθμεί εκατομμύρια μέλη σε δεκάδες χώρες και οργανώνει πολιτικές εκστρατείες σε 17 γλώσσες. Στόχος του είναι να διασφαλίσει ότι οι απόψεις των πολιτών και της κοινωνίας ευρύτερα όχι μόνο ακούγονται, αλλά και επηρεάζουν πολιτικές αποφάσεις που αφορούν το ευρύ κοινό.

Πηγή: philenews

Είχε ενημερωθεί το υπουργείο Εσωτερικών για τον Low τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΜΟ.Κ.Α.Σ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: