Πανεπιστήμια: Έρχεται νόμος για ηλεκτρονική ψηφοφορία σε φοιτητικές εκλογές και συνελεύσεις

File Photo: Την επόμενη Τρίτη παρουσιάζεται το νομοσχέδιο για τα πανεπιστήμια. via twitter




Την δια νόμου καθιέρωση της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας τόσο στις συνελεύσεις των φοιτητών όσο και στις εκλογές των φοιτητικών οργάνων δρομολογεί η κυβέρνηση.

Η σχετική ρύθμιση, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Καθημερινή, αναμένεται να συμπεριληφθεί στο νέο νόμο πλαίσιο που θα διέπει τη λειτουργία των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.

Η κυβέρνηση, κατά την ίδια πηγή, θεωρεί πως πρόκειται για ένα βήμα που έχει ήδη ωριμάσει και ανάμεσα στις τάξεις των φοιτητών, καθώς ανάλογα αιτήματα έχουν τεθεί σε πρόσφατες συνελεύσεις φοιτητών τόσο στη Νομική Σχολή Αθηνών όσο και στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο.

Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, ο υφυπουργός Παιδείας Βασίλης Διγαλάκης, χωρίς να αναφερθεί σε λεπτομέρειες  του νομοσχεδίου, γνωστοποίησε ότι το θέμα θα τεθεί και θα συζητηθεί κατά την αυριανή Σύνοδο των Πρυτάνεων ενώ όλες οι σχετικές προβλέψεις θα παρουσιαστούν την επόμενη Τρίτη στα αποκαλυπτήρια του νομοσχεδίου κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Σχολίασε, πάντως, ότι η πλειονότητα της πανεπιστημιακής κοινότητας είναι αντίθετη στην καταπίεση της ελεύθερης βούλησης των φοιτητών στις εκλογικές τους διαδικασίες και δεν επιθυμεί οι μεμονωμένες μειοψηφίες να επιβάλουν την άποψή τους, τονίζοντας πως ένα μέσο προς την αντιμετώπιση του φαινομένου αυτού είναι η ηλεκτρονική ψηφοφορία.

Με πληροφορίες από Καθημερινή, ΣΚΑΪ.

Είναι γεγονός: Ηλεκτρονική πρόσβαση στα 200 εκατομμύρια βιβλία της Εθνικής Βιβλιοθήκης

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: