Παγκύπριο Συμβ. Ειρήνης: Έγκλημα πολέμου ο εποικισμός στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη

File photo: Τέμενος στην ανατολική Ιερουσαλήμ και στο βάθος εβραϊκός εποικισμός. EPA/ATEF SAFADI




Το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι Κυβέρνηση των ΗΠΑ «καλύπτει το έγκλημα πολέμου που συντελείται στα κατεχόμενα Παλαιστινιακά εδάφη στη Δυτική Όχθη, χαρακτηρίζοντας προκλητικά τους ισραηλινούς εποικισμούς ως νόμιμους».

Η προκλητική ενέργεια των ΗΠΑ να αναγνωρίσει ως νόμιμους τους ισραηλινούς εποικισμούς, μπορεί να προκαλέσει αρνητικές επιπτώσεις και στην υπόθεση του Κυπριακού, προστίθεται ενώ ζητά από την Κυβέρνηση  να αξιοποιήσει την παρουσία του Υπουργού Εξωτερικών στις ΗΠΑ για «να καταδικάσει τις προκλητικές δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ και να σταθεί στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού στη βάση των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών και του Διεθνούς Δικαίου».

«Ως Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης καταδικάζουμε τη νέα προκλητική ενέργεια της κυβέρνησης των ΗΠΑ σε βάρος του παλαιστινιακού λαού» προστίθεται, ενώ εκφράζεται υποστήριξη στο «δίκαιο αίτημα του παλαιστινιακού λαού για την ίδρυση ανεξάρτητου κράτους στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ και την επιστροφή όλων των προσφύγων στα κατεχόμενα εδάφη τους όπως καταγράφονται στα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών».

Καλεί τέλος τους φίλους της Παλαιστίνης να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους, δίνοντας το παρών τους στην τελετή εγκαινίων του «Πάρκου της Παλαιστίνης», που διοργανώνει το Κοινοτικό Συμβούλιο Κιτίου, η Πρεσβεία του Κράτους της Παλαιστίνης, το ΠΣΕ και οι Λ.Ο. Κιτίου την ερχόμενη Κυριακή, 24 Νοεμβρίου και ώρα 11:00 στο χώρο πρασίνου στην οδό Καρπενησίου (δρόμος Κιτίου-Μαζωτού) στο Κίτι.

ΚΥΠΕ/ΑΓΚ/ΓΒΑ

Προεξοφλεί το αποτέλεσμα της τριμερούς ο Οζερσάι: Δεν μπορούμε να ελπίζουμε και πολλά

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: