Ομόλογο αξίας $26 εκατ. προσφέρει ως εγγύηση ο Τηλέμαχος Λαβίδας για να αποφυλακιστεί

Ομόλογο συνολικής αξίας 26 εκατομμυρίων δολαρίων προσφέρει ως εγγύηση η πλευρά του Τηλέμαχου Λαβίδα προκειμένου να αποφυλακιστεί από την φυλακή Metropolitan Correctional Centerπου κρατείται προφυλακισμένος EPA/JUSTIN LANE




H δικαστής Ντενίζ Κοντ αρνήθηκε -με το αιτιολογικό ότι είναι ύποπτος φυγής- την προσφορά των 500.000 δολαρίων από την πλευρά του Τηλέμαχου Λαβίδα προκειμένου να επιτρέψει την αποφυλάκισή του έως ότου δικαστεί για τη συμμετοχή του στο παγκόσμιο κύκλωμα insider trading.

Όπως αποκαλύπτει το Bloomberg, η πλευρά του κατηγορούμενου, γιου της γνωστής επιχειρηματικής οικογένειας, επανήλθε κάνοντας μια περίπλοκη πρόταση εγγύησης, συνολικής αξίας 26.000.000 δολαρίων, προκειμένου να αποφυλακιστεί από την ομοσπονδιακή φυλακή του Μανχάταν.

Ο γεννημένος στη Νέα Υόρκη Τηλέμαχος Λαβίδας, προτείνει την κατάθεση ενός ομολόγου το οποίο θα εξασφαλιστεί με εγγύηση το οικογενειακό διαμέρισμα στην περιοχή Upper East Side του Μανχάταν, αξίας 11,2 εκατομμυρίων δολαρίων. Εκεί, οι δικηγόροι προτείνουν να παραμείνει ο Λαβίδας σε κατ’ οίκον περιορισμό, φορώντας ειδικό βραχιόλι εντοπισμού στο πόδι, και να ζήσει μαζί με την έγκυο σύζυγό του και το 16 μηνών παιδί τους.

Στο ομόλογο θα είναι εγγυήτρια η μητέρα του, η σύζυγος και οι τρεις αδελφές του, οι οποίες θα είναι υπόλογες στην αμερικανική δικαιοσύνη, αν ο Λαβίδας εξαφανιστεί πριν τη δίκη του, τον Ιανουάριο.

Επιπροσθέτως, τέσσερα άτομα, φίλοι και μέλη της οικογένειας, θα συνυπογράψουν ένα πρόσθετο ομόλογο ύψους ενός εκατ. δολαρίων με εγγύηση τα σπίτια τριών εξ αυτών. Οι δικηγόροι του Λαβίδα είπαν ότι εξετάζουν ακόμα το ενδεχόμενο να προσλάβουν προσωπικό ασφαλείας για να τον φυλάει.

«Δεν υπάρχει περίπτωση ο κ. Λαβίδας να παραιτείτο ποτέ της δυνατότητας να ζήσει στις ΗΠΑ των οποίων είναι υπήκοος -και όπου έζησε το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος της ενήλικης ζωής του- όπως επίσης και στις περισσότερες χώρες του δυτικού κόσμου και να θέσει την οικογένεια και τους στενούς του φίλους σε τεράστια οικονομική περιπέτεια προκειμένου να γίνει φυγάς» έγραψαν οι δικηγόροι του στην επιστολή.

Πηγή Bloomberg

Γιοι δύο γνωστών επιχειρηματιών συνελήφθησαν στις ΗΠΑ για χρηματιστηριακές απάτες

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: