Τις πύλες του δημοφιλούς φόρουμ Web Summit 2019 άνοιξε για οκτώ κυπριακές νεοφυείς επιχειρήσεις (start-ups) το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ), σε συνεργασία με τον Κυπριακό Οργανισμό Προώθησης Επενδύσεων (Invest Cyprus) και το Πρόγραμμα IDEA της Τράπεζας Κύπρου




Τις πύλες του δημοφιλούς φόρουμ Web Summit 2019 άνοιξε για οκτώ κυπριακές νεοφυείς επιχειρήσεις (start-ups) το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ), σε συνεργασία με τον Κυπριακό Οργανισμό Προώθησης Επενδύσεων (Invest Cyprus) και το Πρόγραμμα IDEA της Τράπεζας Κύπρου.

Το Web Summit αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα και πιο σημαντικά φόρα τεχνολογίας και επιχειρηματικότητας παγκοσμίως και πραγματοποιείται σε ετήσια βάση στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας με τη συμμετοχή εκατοντάδων εταιρειών, νεοφυών επιχειρήσεων και επενδυτών από όλο τον κόσμο. Φέτος, το Web Summit πραγματοποιήθηκε από τις 4 μέχρι τις 7 Νοεμβρίου 2019, προσελκύοντας περισσότερους 70.000 συμμετέχοντες από 160 και πλέον χώρες ενώ φιλοξένησε περίπου 1,200 ομιλητές και 2,500 δημοσιογράφους.

Η Κύπρος συμμετείχε για τρίτη συνεχή χρονιά, σε μια προσπάθεια ανάδειξης και προβολής της χώρας ως κέντρου υποστήριξης των νεοφυών επιχειρήσεων. Στο πλαίσιο του Web Summit 2019 λειτούργησε εθνικό περίπτερο στον χώρο διεξαγωγής της έκθεσης, όπου λειτουργοί των οργανισμών που συμμετείχαν στην αποστολή είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν σε κάθε ενδιαφερόμενο το οικοσύστημα έρευνας και καινοτομίας της Κύπρου καθώς και τις διαθέσιμες ευκαιρίες και τους μηχανισμούς υποστήριξης των νεοφυών επιχειρήσεων.

Οι εκπρόσωποι των νεοφυών επιχειρήσεων που συμμετείχαν, είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στην έκθεση και να παρακολουθήσουν ομιλίες και παρουσιάσεις από έμπειρα στελέχη του οικοσυστήματος από την Ευρώπη και τον κόσμο, σε θέματα που εκτείνονται σε όλο το φάσμα της τεχνολογίας. Είχαν ακόμη την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με πιθανούς συνεργάτες, να αναζητήσουν δυνητικούς επενδυτές και να αναπτύξουν συνεργασίες που αναμένεται να λειτουργήσουν ενισχυτικά στην προσπάθειά τους για διείσδυση στη διεθνή αγορά.

Την κυπριακή αποστολή, στην οποία συμμετείχαν 25 μέλη, με επικεφαλής τον Επικεφαλής Επιστήμονα για Έρευνα και Καινοτομία της Κυπριακής Δημοκρατίας, Κυριάκο Κόκκινο, πλαισίωσαν οκτώ νεοφυείς επιχειρήσεις από την Κύπρο. Οι επιχειρήσεις που συμμετείχαν ήταν οι ακόλουθες: The Mighty Kitchen, Parametricos, Ai Motus, Syndeseas Integrated Solutions, Meera, Fundscribe, BLCP Group Cyprus και Oreen.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις τέσσερεις πρώτες νεοφυείς επιχειρήσεις παραχωρήθηκε εκθεσιακός χώρος, όπου είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν την ιδέα/προϊόν/υπηρεσία τους και να έρθουν σε επαφή με δυνητικούς συνεργάτες και επενδυτές. Στις επιχειρήσεις που επιλέχθηκαν να συμμετάσχουν, μετά από διαδικασία που προηγήθηκε, προσφέρθηκε η κάλυψη της συμμετοχής τους στο Web Summit καθώς και εφάπαξ ποσό για κάλυψη μέρους των εξόδων μετάβασης και διαμονής τους.

Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Λισαβόνα, ο Επικεφαλής Επιστήμονας πραγματοποίησε σημαντικές επαφές με Πορτογάλους αξιωματούχους καθώς και με τον Έλληνα Υφυπουργό για θέματα Ψηφιακής Στρατηγικής, κ. Γρηγόρη Ζαριφόπουλο, με τους οποίους συζητήθηκαν τρόποι περαιτέρω ενίσχυσης των διμερών σχέσεων, τονίζοντας τα αμοιβαία οφέλη που δύνανται να προκύψουν μέσα από τη συνεργασία στους τομείς της έρευνας, της καινοτομίας και της ψηφιακής διακυβέρνησης.

Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας

Το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ) αποτελεί τον εθνικό φορέα, αρμόδιο για την υποστήριξη και προώθηση της έρευνας, της τεχνολογικής ανάπτυξης και της καινοτομίας στην Κύπρο. Η υλοποίηση της αποστολής του επιτυγχάνεται μέσα από το σχεδιασμό και τη διαχείριση προγραμμάτων επιχορήγησης ερευνητικών έργων και καινοτομικών δραστηριοτήτων, σε συνδυασμό με την υποστήριξη της ένταξης κυπρίων ερευνητών σε ερευνητικές δραστηριότητες στον ευρωπαϊκό και διεθνή χώρο.

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal