Οι ελλείψεις εκπαιδευτικών στα σχολεία βγάζουν στο δρόμο γονείς και μαθητές: Πορεία στη Βουλή

File photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ




Τα κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία προκάλεσαν την σημερινή πανελλήνια κινητοποίηση γονέων και μαθητών η οποία κορυφώνεται με συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία στη Βουλή, στην Αθήνα, ενώ και στη Θεσσαλονίκη μαθητές, φοιτητές,  εκπαιδευτικά σωματεία και σύλλογοι καλούν επίσης στις 12 το μεσημέρι, συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου, πραγματοποιώντας πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Μαθητές και γονείς διαμαρτύρονται για τις ελλείψεις στα σχολεία και μάλιστα σε μαθήματα τα οποία εξετάζονται στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Παρά το γεγονός ότι συνολικές προσλήψεις αναπληρωτών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση προσεγγίζουν ήδη τον περσινό συνολικό αριθμό προσλήψεων, τα κενά παραμένουν, κυρίως σε Αττική , Θεσσαλονίκη, Κρήτη και Δωδεκάνησα. Στο “χορό” των κινητοποιήσεων μπαίνουν και οι γονείς. Οι Ενώσεις Δυτικού και Βορείου Τομέα της Αττικής καλούν Συλλόγους Γονέων , μαθητές και εκπαιδευτικούς σε κοινή παρέμβαση διαμαρτυρίας την Τρίτη 5/11 στις 2:00 μ.μ. στο υπουργείο Παιδείας για τις χιλιάδες χαμένες ώρες στην Εκπαίδευση.

Σε ανακοίνωση η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής υπογραμμίζει:Αμέτρητες είναι και οι χαμένες ώρες στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα.Η διαδικασία της β΄& γ΄ ανάθεσης που βάζει τους Χημικούς να διδάσκουν Βιολογία και τους καθηγητές Γαλλικών να διδάσκουν ιστορία επιδεινώνει ακόμα πιο πολύ την κατάσταση.Μεγάλο είναι το πρόβλημα και στην Ειδική Αγωγή.

Από πλευράς υπουργείου Παιδείας, η υφυπουργός Παιδείας κ. Ζαχαράκη  δήλωσε ότι «παρ’ όλες τις αντιξοότητες και µε µμεγάλη προσπάθεια το υπουργείο ανταποκρίθηκε τάχιστα και αποτελεσµατικά στην κάλυψη των αναγκών, προχωρώντας στη µμεγαλύτερη α’ φάση προσλήψεων αναπληρωτών -πάνω από 20.000 εκπαιδευτικοί- στις 5/9/2019. Συνεχίσαµε µε επανακαταµέτρηση των κενών και προχωρήσαµε στη β’ φάση αναπληρωτών στις 27/9 και πλέον έπειτα από την έγκριση από τη Βουλή 1.800 νέων πιστώσεων, προχωρούµε το αµέσως επόµενο διάστηµα και στη γ’ φάση πρόσληψης αναπληρωτών”.

 

Θεσσαλονίκη: Σήμερα η δίκη Ψωμιάδη για τον ομαδικό ξυλοδαρμό του Γιάννη Μπουτάρη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: