Ο Τραμπ να χαλιναγωγήσει τον Ερντογάν, τον καλούν οι Εβραίοι: Είναι αδίστακτος δικτάτορας…

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν . Πηγή φωτογραφίας: Τουρκική Προεδρία




Σφοδρή επίθεση εναντίον του Ταγίπ Ερντογάν λίγο πριν από την επίσκεψη του στην Ουάσιγκτον, εξαπέλυσε η ισραηλινή εφημερίδα Jerusalem Post που εκφράζει και το πανίσχυρο εβραϊκό λόμπι στην Ουάσιγκτον.

Η εφημερίδα κάλεσε ήδη από τον τίτλο του κεντρικού άρθρου της το Σάββατο, τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να «χαλιναγωγήσει» τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, τον οποίο χαρακτηρίζει «δικτάτορα».

  • «Ο Αμερικανός πρόεδρος πρέπει να χρησιμοποιήσει την επίσκεψη του Ερντογάν στην Ουάσιγκτον για να χαλιναγωγήσει τον Ερντογάν του οποίου οι κατάφωρα αντι-σημιτικές και αντι- ισραηλινές πολιτικές και ρητορική έχουν καταστρέψει τις ισραηλινοτουρκικές σχέσεις» ,επισημαίνει το βασικό άρθρο της Jerusalem Post.
  • Ο Τραμπ επισημαίνει η εφημερίδα, «πρέπει επίσης να θέσει στον ισχυρό άνδρα της Τουρκίας και εσωτερικά θέματα όπως την μεταχείριση των δημοσιογράφων, καθώς εκατοντάδες είναι φυλακισμένοι μετά την απόπειρα πραξικοπήματος του 2016».

Αναφέρει ακόμη το άρθρο ότι ο Ερντογάν με την αποχώρηση του το 2009 από το πάνελ του Νταβός που ήταν παρόν ο τότε πρόεδρος Πέρεζ προκάλεσε ένα επεισόδιο που «έδωσε τέλος σε μια σχέση που ήταν ο ακρογωνιαίος λίθος της εύθραυστης ασφαλείας και σταθερότητας στην Μέση Ανατολή» και «έκτοτε ο Τούρκος πρόεδρος στοχοποιεί την ισραηλινή κυβέρνηση και τον ισραηλινό λαό».

  • Η έγκριτη ισραηλινή εφημερίδα καλεί τον Τραμπ «να αναλάβει να διασφαλίσει ότι η Τουρκία θα σταματήσει να διολισθαίνει στον ισλαμικό εξτρεμισμό διασφαλίζοντας ότι το νομοσχέδιο κυρώσεων που εκκρεμεί στην Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας θα προχωρήσει ακόμη κι αν ο Ερντογάν είναι στην Ουάσιγκτον».
  • Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει τη διατήρηση της απαγόρευσης πώλησης του προηγμένου μαχητικού 5ης γενιάς F-35 στην Τουρκία, όπως αποφασίστηκε μετά την αγορά από την Άγκυρα και την παράδοση τον Ιούλιο των ρωσικών συστημάτων πυραυλικής άμυνας S-400. Στην πραγματικότητα, έχουν εισαχθεί τρία νομοσχέδια στο Κογκρέσο των ΗΠΑ που συστήνουν αυστηρές κυρώσεις σε Τουρκικά ιδρύματα και αξιωματούχους, συμπεριλαμβανομένου του Ερντογάν.

«Ο Τραμπ πρέπει να ρωτήσει τον Ερντογάν αν επιθυμεί να ευθυγραμμιστεί με τους ομοίους του τον Βλαντιμίρ Πούτιν της Ρωσίας και τον Χασάν Ρουχάνι του Ιράν ή να είναι πιο κοντά στη Δύση, επισημαίνει το άρθρο. Ο Τούρκος δικτάτορας», αναφέρει η Jerusalem Post, «πρέπει να αναγκαστεί να λάβει μια απόφαση».

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Γιατί ο Λευκός Οίκος ξαφνικά θυμήθηκε τους ρωσικούς S-400; Προφανώς μας κάνουν πλάκα…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: