Ο ΣΥΡΙΖΑ… ανακαλύπτει τον Πολάκη: Ανάρτηση – δηλητήριο για ανθρώπους «με βάρβαρη σκέψη»

File Photo: Πυκνώνουν τα εσωκομματικά πυρά κατά του Π. Πολάκη. ΑΠΕ ΜΠΕ, ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ




Εκτεθειμένος απέναντι σε ογκούμενα εσωκομματικά πυρά φαίνεται να βρίσκεται ο πρώην αναπληρωτής υπουργός  Υγείας, Παύλος Πολάκης.

Ηδη από χθες ο τομέας δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, πήρε θέση στις δηλώσεις του Παύλου Πολάκη κατά της Ειρήνης Αγαπηδάκη, με μια ευθέως επικριτική ανακοίνωση:

«Η Αριστερά έχει τις δικές της λέξεις, με βάση το αξιακό της φορτίο, να απαντά σε χυδαιότητες ή σε ακροδεξιές κορώνες. Δεν έχουμε κανέναν λόγο να «δανειζόμαστε» από τον πολιτικό και ιδεολογικό μας αντίπαλο, λέξεις, φράσεις, σκέψεις, που διαιωνίζουν τα στερεότυπα και προσβάλουν βαθύτατα όχι μόνο τους ανθρώπους με ψυχικά προβλήματα, αλλά και όλους και όλες εμάς που παλεύουμε για την κατάργησή τους. Υπό αυτή την έννοια θεωρούμε μη αποδεκτές τις δηλώσεις του Π. Πολάκη, ο οποίος απάντησε, πράγματι σε χυδαιότητες, με τρόπο που ασφαλώς δεν συνάδει με τις θέσεις, τις αρχές και τις αξίες της δικής μας αριστεράς»

Προς Πολάκη μεριά φαίνεται να κατευθύνονται και τα υπαινικτικά σχόλια του μέλους της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνου Λάμπρου, στο Facebook.

«Μου φαίνεται πράγματι αδιανόητο να “ψυχιατρικοποιούν” κάποιοι (δυστυχώς και από την αριστερά) την πολιτική αντιπαράθεση», λέει ο πρώην υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, που επιφυλάσσει ένα ακόμη πιο δηκτικό υστερόγραφο: «Γνωρίζω ανθρώπους που αντιμετωπίζουν ψυχικά προβλήματα και είναι ευγενείς, με κουλτούρα, ευαίσθητοι, ωραίοι άνθρωποι δηλαδή. Και γνωρίζω ανθρώπους που δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα και είναι άξεστοι, απολίτιστοι, με βάρβαρη σκέψη.

Οι αναρτήσεις Πολάκη για την Ειρήνη Αγαπηδάκη προκάλεσαν την οργή και παλαιών συντρόφων: Ο πρώην γραμματέας του κόμματος, Τάσος Κορωνάκης, σε ανάρτησή του σημειώνει: «Έλεος πια. Δεν είναι θέμα στυλ, ευγένειας, τρόπου, τοπικής ιδιορρυθμίας ή δεν ξέρω τι άλλο. Ο Παύλος Πολάκης ξεπερνάει για άλλη μια φορά κάθε όριο στον δημόσιο διάλογο κάνοντας πολιτική με σεξιστικά σχόλια. (…). Αν δεν ντρέπεται ο ίδιος ως γιατρός και πρώην υπουργός υγείας, τους ανθρώπους με ψυχοκοινωνικά προβλήματα, αν δεν άκουσε για την αποασυλοποίηση και δεν του λένε κάτι η μάχη για την ψυχιατρική μεταρρύθμιση και οι αγώνες ενάντια στο στίγμα, πρέπει όσοι και όσες πιστεύουν σε ένα διαφορετικό αξιακό κώδικα να καταδικάσουν τις δηλώσεις του απερίφραστα».

Δίνει… στεγνά τον Μητσοτάκη ο 80χρονος, για μια μέρα διοικητής στο νοσοκομείο Καρδίτσας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: