O Πούτιν θέλει να αντικαταστήσει την Wikipedia με ηλεκτρονική ρωσική εγκυκλοπαίδεια

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν. Photo via Twitter, @KremlinRussia_E




Ο Βλαντίμιρ Πούτιν τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας μιας ρωσικής διαδικτυακής εγκυκλοπαίδειας, περισσότερο «αξιόπιστης» σε σχέση με τη Wikipedia. «Αναφορικά με τη Wikipedia (…) είναι καλύτερο να την αντικαταστήσουμε με τη νέα μεγάλη ρωσική εγκυκλοπαίδεια σε ηλεκτρονική μορφή» είπε ο πρόεδρος της Ρωσίας από το Κρεμλίνο, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης μιας επιτροπής για το μέλλον της ρωσικής γλώσσας, μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

Ο Ρώσος ηγέτης αναφερόταν σε μια ρωσική εγκυκλοπαίδεια που κυκλοφόρησε μεταξύ 2007-2014, που είναι αποκλειστικά διαθέσιμη έως σήμερα σε έντυπη μορφή.

«Τουλάχιστον, θα πρόκειται για αξιόπιστες πληροφορίες, που θα παρουσιάζονται με ωραίο και σύγχρονο τρόπο» συμπλήρωσε ο Πούτιν.

Η ρωσική κυβέρνηση σχεδιάζει να δαπανήσει σχεδόν 1,7 δισεκατομμύρια ρούβλια (26,7 εκατομμύρια δολάρια) τα επόμενα τρία χρόνια για τη δημιουργία μιας ρωσικής διαδικτυακής εγκυκλοπαίδειας, σύμφωνα με επίσημα έγγραφα που δημοσιεύτηκαν τον Σεπτέμβριο.

Σήμερα, ο Πούτιν απάντησε στα σχόλια που έκανε ο πρύτανης ενός πανεπιστημίου, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε για το γεγονός ότι δικαστήρια καταφεύγουν στη Wikipedia προκειμένου να έχουν πρόσβαση στις αποφάσεις της δικαιοσύνης.

Η ρωσική εκδοχή του συγκεκριμένου ιστότοπου διαθέτει περισσότερα από ενάμιση εκατομμύριο άρθρα.

Με στοιχεία ΑΠΕ-ΜΠΕ- AFP

Το Ιράν θα εμπλουτίσει ουράνιο σε ποσοστό 5% στο υπόγειο εργοστάσιο του Φορντό

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: