Ο Πομπέο επιτέθηκε στην Αβάνα: Κατηγορίες για υπόθαλψη αντικαθεστωτικού στην Πρεσβεία

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο. EPA, MICHAEL REYNOLDS




Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Μάικλ Πομπέο στηλίτευσε χθες τις κατηγορίες, που είχε διατυπώσει η Κούβα κατά της ανώτατης εκπροσώπου των ΗΠΑ στη χώρα, υποστηρίζοντας πως στόχο έχουν να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη από την «αβυσσαλέα συμπεριφορά της στον κουβανικό λαό».

Η αμερικανική πρεσβεία στην Αβάνα είχε δημοσιεύσει βίντεο με την επικεφαλή της διπλωματικής της αντιπροσωπείας Κάρα Τέκας με τη Νέλβα Ισμαράις Ορτέγα, σύντροφο του κρατούμενου σημαίνοντος αντικαθεστωτικού Χοσέ Ντανιέλ Φερέρ, επικεφαλής της Πατριωτικής Ένωσης της Κούβας (UNPACU), στο οποίο αμφότερες ζητούσαν την απελευθέρωσή του. Η Αβάνα διατείνεται πως αυτή η πράξη υποθάλπει την «αντεπαναστατική δραστηριότητα» του Φερέρ.

Στην δική του ανακοίνωση ο Πομπέο τονίζει πως η αμερικανική κυβέρνηση «καταδικάζει έντονα» τις κατηγορίες κατά της Τέκας.

«Το καθεστώς έχει εξαπολύσει αυτές τις αβάσιμες υπόνοιες εναντίον της σε μία προσπάθεια να αποπροσανατολίσει την διεθνή κοινότητα από την αβυσσαλέα συμπεριφορά της κατά του Κουβανικού λαού, ιδίως όσον αφορά την συνεχιζόμενη αυθαίρετη κράτηση του Χοσέ Ντανιέλ Φερέρ», αναφέρεται στο κείμενο της ανακοίνωσης του Πομπέο.

Στο βίντεο η Ορτέγα δηλώνει πως ο Φερέρ έχει δεχθεί κακομεταχείριση και δεν του επιτρέπεται να λαμβάνει τα φάρμακά του, μετά τη σύλληψή του προ δύο μηνών. Κατηγορίες που αρνείται η Αβάνα.

Πληροφορίες από Reuters μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ουάσινγκτον, United States

Πρόστιμο 180 εκ. στο Ιράν για τη φυλάκιση του ανταποκριτή της Washington Post, Ρεζάιαν

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: