Ο Πέδρο Σάντσεθ καλεί «όλα τα κόμματα», πλην Vox, να εργαστούν για άρση του αδιεξόδου

Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ πανηγυρίζει μετά τις εκλογές. EPA, Fernando Villar




Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Ισπανίας και αρχηγός των Σοσιαλιστών (PSOE) Πέδρο Σάντσεθ κάλεσε «όλα τα πολιτικά κόμματα» — πλην του ακροδεξιού Vox — να καταβάλλουν προσπάθεια από σήμερα Δευτέρα για να αρθεί το πολιτικό αδιέξοδο στη χώρα έπειτα από τις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής — την τέταρτη καταφυγή στις κάλπες μέσα σε τέσσερα χρόνια — από τις οποίες προέκυψε ένα κοινοβούλιο με κατακερματισμένη την πολιτική ισχύ.

Ο Σάντσεθ είπε ότι σκοπός του είναι να σχηματίσει σταθερή και «προοδευτική» κυβέρνηση.

«Καλώ όλα τα πολιτικά κόμματα να ενεργήσουν με γενναιότητα και υπευθυνότητα για να αποκατασταθεί η κατάσταση», πρόσθεσε ο Σάντσεθ, η παράταξη του οποίου κατέλαβε την πρώτη θέση.

Ο Σάντσεθ τόνισε ότι η πρόκλησή του για συνεργασία απευθύνεται σε «όλα» τα κόμματα εκτός εκείνων που διασπείρουν το μίσος, προφανώς αναφερόμενος στο Vox.

Η χώρα «δεν μπορεί να περιμένει άλλο» να αποκτήσει κυβέρνηση, δηλώνει ο ηγέτης του δεξιού Λαϊκού Κόμματος (PP) Πάμπλο Κασάδο

Ο ηγέτης του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος (PP) Πάμπλο Κασάδο δήλωσε χθες Κυριακή ότι η Ισπανία «δεν μπορεί να περιμένει άλλο» να αποκτήσει κυβέρνηση, χωρίς να διευκρινίσει τι θα πράξει για να συμβάλλει να σχηματιστεί νέα.

Για τον ηγέτη της συντηρητικής παράταξης θα είναι δυσκολότερο να σχηματιστεί κυβέρνηση μετά το αποτέλεσμα των χθεσινών βουλευτικών εκλογών, καθώς η πολιτική ισχύς στο επόμενο κοινοβούλιο θα είναι κατακερματισμένη.

Ο Κασάδο διαβεβαίωσε ότι το κόμμα του, που κατέλαβε τη δεύτερη θέση στις εκλογές, θα κάνει αυτό που αποκάλεσε «το καθήκον του», συμπληρώνοντας ότι αναμένει την επόμενη κίνηση των Σοσιαλιστών (PSOE), χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Πληροφορίες από Reuters-dpa μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μαδρίτη, Spain

Ο ακροδεξιός Σαντιάγο Αμπασκάλ αναζητελι μια «πατριωτική εναλλακτική» στην Ισπανία!

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: