Ο Λευκός Οίκος χαιρετίζει την απελευθέρωση δύο ομήρων από Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν

File Photo: Οι ΗΠΑ κλιμακώνουν με το Ιράν. EPA, MICHAEL REYNOLDS




Οι ΗΠΑ χαιρέτισαν σήμερα την απελευθέρωση δύο πανεπιστημιακών, ενός Αμερικανού και ενός Αυστραλού, οι οποίοι κρατούνταν όμηροι από το 2016 από τους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν, αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπέφεραν πολύ κατά τη διάρκεια της κράτησής τους.

«Προσευχόμαστε προκειμένου οι δύο άνδρες να αναρρώσουν πλήρως αφού υπέστησαν πολύ δύσκολες συνθήκες αιχμαλωσίας», σημείωσε σε ανακοίνωση η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Στέφανι Γκρίσαμ.

Οι δύο καθηγητές του αμερικανικού πανεπιστημίου της Καμπούλ «λαμβάνουν αυτή τη στιγμή ιατρική φροντίδα» διευκρίνισε η αξιωματούχος.

Ο Αμερικανός Κέβιν Κινγκ και ο Αυστραλός Τίμοθι Ουίκς παραδόθηκαν σήμερα στον αμερικανικό στρατό ως αντάλλαγμα για την απελευθέρωση τριών ηγετικών στελεχών των Ταλιμπάν, που κρατούσε αιχμάλωτους η αφγανική κυβέρνηση.

«Ευχαριστούμε την αφγανική κυβέρνηση για την ενέργειά της, στο πνεύμα της συνεργασίας μας, που επέτρεψε την απελευθέρωση των ομήρων», αναφέρει η Γκρίσαμ, προσθέτοντας ότι «ο πρόεδρος του Αφγανιστάν Άσραφ Γάνι έλαβε πολλά τολμηρά μέτρα εξ ονόματος της ειρήνης».

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Μάικ Πομπέο επισήμανε σε μια ανακοίνωση ότι διαβλέπει σε αυτήν την απελευθέρωση «ένα σημάδι ελπίδας ότι ο πόλεμος στο Αφγανιστάν (…) μπορεί σύντομα να τερματιστεί υπέρ μιας πολιτικής συμφωνίας».

Με πληροφορίες από AFP via ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο Τραμπ έδωσε παράταση τριών μηνών στις αμερικανικές εταιρίες για συνεργασία με την Huawei

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: