Ο Κάρολος”έφαγε” τον αδελφό του κι αγαπημένο γιο της Ελισάβετ και γίνεται αντιβασιλέας;

File photo: Έτοιμος να αναλάβει τα ηνία του Μπάκιγχαμ εμφανίζεται ο Πρίγκηπας Κάρολος . EPA/UK PARLIAMENTARY RECORDING UNIT / HANDOUT MANDATORY CREDIT: UK PARLIAMENTARY




Ο πρίγκιπας της Ουαλίας Κάρολος  απέδειξε στην Αυτής Μεγαλειότητα και μητέρα του Ελισάβετ ότι μπορεί να του εμπιστευθεί τα ηνία της Βασιλικής Οικογένειας και εφόσον αποχωρήσει στα 95 της από την “ενεργό δράση” να είναι εκείνος στο “τιμόνι του Μπάκιγχαμ” ως αντιβασιλέας, γράφει ρεπορτάζ της εφημερίδας The Sun.

Σύμφωνα με την εφημερίδα ο Κάρολος προετοιμάζεται να αναλάβει τα σκήπτρα  από τη μητέρα του Ελισάβετ σε 18 μήνες, όταν εκείνη συμπληρώσει τα 95 έτη ζωής.

Ο λόγος που ο 71χρονος διάδοχος του βρετανικού θρόνου Κάρολος “πήρε τα πάνω του”, σύμφωνα με το δημοσίευμα, είναι ο καταλυτικός ρόλος που  έπαιξε στην απόφαση για προσωρινή παύση του αδερφού του πρίγκιπα Άντριου από τα βασιλικά του καθήκοντα στον απόηχο της αποτυχημένης συνέντευξής του στο BBC για τη σχέση του με τον Τζέφρι Έπσταϊν και την εμπλοκή του στην υπόθεση παιδεραστίας.

Η εφημερίδα αναφέρεται σε έντονη φημολογία περί αναβάθμισης του Καρόλου σε «σκιώδη βασιλέα» ή ακόμα και σε αντιβασιλέα, ενώ υπογραμμίζει πως δεν ήταν δα και μικρό κατόρθωμα το ότι κατάφερε να πείσει τη Βασίλισσα να “βγάλει εκτός”, τον αγαπημένο της γιο, Αντριου…

Σημειώνει δε ότι τα 95 έτη ήταν η ηλικία στην οποία αποχώρησε από το προσκήνιο και ο δούκας του Εδιμβούργου πρίγκιπας Φίλιππος.

Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι η βασίλισσα Ελισάβετ περιόρισε τις επίσημες δημόσιες εμφανίσεις της, από 332 το 2016 σε 283 το 2018, αν αυτό λέει κάτι, πέραν του προχωρημένου της ηλικίας της…

Οπως χαρακτηριστικά σημειώνει το δημοσίευμα, αν ο Κάρολος δεν ήταν αυτός που “εκτέλεσε” τον Αντριου, σίγουρα ήταν αυτός που “γέμισε το όπλο”.  Φυσικά, την τελική απόφαση έλαβε η Βασίλισσα να παύσει προσωρινά τον Δούκα του Γιορκ από τα καθήκοντά του, “αν όχι δια παντός” όπως σημειώνει ή Sun.

Τέλος, η εφημερίδα  παραθέτει τα λόγια από “καλά πληροφορημένη βασιλική πηγή”: ” Τα σχέδια για να γίνει ο Κάρολος βασιλιάς κυκλοφορούν εδώ και κάποιο καιρό. Μια μετάβαση είναι ήδη απολύτως σε εξέλιξη. Η Μεγαλειότητά της είναι στα 90 της [93 για την ακρίβεια] και είναι ευνόητο ότι δεν μπορεί να συνεχίσει να κάνει τόσα πολλα”.

Πηγή: The Sun

Το Μπάκιγχαμ “αποσύρει” τον πρίγκηπα Άντριου: Δεν πείθει για σχέσεις με Επστάιν

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: