Ο Γκουτέρες πρότεινε χωριστές συναντήσεις με τον Αναστασιάδη και τον κατοχικό ηγέτη

Το ξενοδοχείο Adlon όπου θα γίνει η συνάντηση του προέδρου Αναστασιάδη με τον Μουσταφά Ακιντζί. Φωτογραφία ΚΥΠΕ




Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης και οι συνεργάτες του βρίσκονται από το μεσημέρι της Κυριακής στο Βερολίνο και έχουν καταλύσει στο ξενοδοχείο Adlon Kempinski, στο κέντρο της πόλης, όπου θα πραγματοποιηθεί αύριο, Δευτέρα το δείπνο που παραθέτει ο ΓΓ του ΟΗΕ στους δύο ηγέτες.

Η άτυπη συνάντηση είναι προγραμματισμένη για τις 19:30, τοπική ώρα, ενώ όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, οι δυο πλευρές έχουν βολιδοσκοπηθεί για χωριστές συναντήσεις με τον κ. Γκουτέρες, αύριο πριν από το δείπνο.

Τις διευθετήσεις του δείπνου έχουν αναλάβει τα Ηνωμένα Έθνη και σύμφωνα με την μέχρι στιγμής πληροφόρηση, η σύνθεση των συνδαιτυμόνων δεν έχει οριστικοποιηθεί. Αναμένεται ότι το δείπνο θα ξεκινήσει στην παρουσία του ΓΓ του ΟΗΕ, που φτάνει αύριο στο Βερολίνο, του Προέδρου Αναστασιάδη και του κατοχικού ηγέτη, που επίσης διαμένει στο ίδιο ξενοδοχείο. Ενδέχεται ακολούθως να κληθούν να παραστούν και οι διαπραγματευτές των δυο πλευρών, χωρίς να αποκλείεται να διευρυνθεί η συμμετοχή και με άλλους συνεργάτες των εμπλεκομένων μερών.

Η ειδική απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ Τζέιν Χολ Λουτ βρίσκεται επίσης στο ίδιο ξενοδοχείο, ωστόσο η παρουσία της στο δείπνο δεν είναι επιβεβαιωμένη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, επιδίωξη της ε/κ πλευράς είναι να εκδοθεί ένα ανακοινωθέν μετά το δείπνο της Δευτέρας, ενώ θα επιμείνει στη σύγκληση πενταμερούς διάσκεψης εντός Δεκεμβρίου.

Για την κάλυψη της συνάντησης, τις διευθετήσεις έχουν αναλάβει τα Ηνωμένα Έθνη και όπως έχει ανακοινωθεί, εντός της αίθουσας που θα πραγματοποιηθεί το δείπνο θα υπάρξει μόνο φωτογράφος των ΗΕ.

ΚΥΠΕ – του απεσταλμένου μας Αντώνη Γκιλδάκη
Γερμανία/ΒΕΡΟΛΙΝΟ

Αναζητείται εδώ και τώρα σωσίβιο για Κύπρο: Το μυστικό δείπνο της Λουτ με τους διαπραγματευτές

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: