Ο γερουσιαστής-από μηχανής Θεός για την Ελλάδα και την Κύπρο: Όταν εξευτέλισε τον Ταγίπ

Ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ. Φωτογραφία από το γραφείο του γερουσιαστή




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Μερικοί άνθρωποι μπορούν και κάνουν τη διαφορά. Διότι έχουν τις γνώσεις, τις ικανότητες και την εξυπνάδα, αλλά και την πίστη σε ένα σκοπό. Στο Διεθνές Δίκαιο, στα Ανθρώπινα Δικαιώματα, στη Δημοκρατία και την Ελευθερία.

  • Αναφέρομαι στο Δημοκρατικό Γερουσιαστή από τη Νέα Ιερσέη, Ρόμπερτ Μενέντεζ, ο οποίος την εβδομάδα που μας πέρασε, παρουσιάστηκε στην Ολομέλεια της Γερουσίας και ζήτησε να μιλήσει για ένα σοβαρότατο θέμα: Την Τουρκία, τον πρόεδρο της Ταγίπ Ερντογάν και τα βρώμικα παιγνίδια που παίζει με τον Βλαντιμίρ Πούτιν και το καθεστώς της Τεχεράνης εναντίον των στρατηγικών συμφερόντων των Ηνωμένων Πολιτειών. Ήταν μία ομιλία καταπέλτης, που μεταδόθηκε «ζωντανά» και την παρακολούθησαν χιλιάδες Αμερικανοί.

Τα κοινωνικά δίκτυα πήραν δικαιολογημένα φωτιά. Η υποστήριξη προς τον γερουσιαστή ήταν άνευ προηγουμένου. Οι πληρωμένοι «χρήστες» της Τουρκίας δεν είχαν υπόθεση. Τα επιχειρήματα του κ. Μενέντεζ δεν μπορούσαν να καταρριφθούν, διότι ήταν η απόλυτη αλήθεια.

Ο γερουσιαστής έγραψε μόνος του αυτή την ομιλία. Πρόσθετε και αφαιρούσε μέχρι την τελευταία στιγμή. Και στο τέλος το αποτέλεσμα ήταν το απόλυτο. Το κατηγορητήριο εναντίον της Τουρκίας, ήταν γεμάτο αποδείξεις και στοιχεία. Έχοντας πίσω του την φωτογραφία των προέδρων της Τουρκίας, του Ιράν και της Τουρκίας, το όλο σκηνικό έγινε ακόμα πιο ισχυρό. Ήταν μία γροθιά στο στομάχι των ολίγων, που ακόμα υποστηρίζουν την κατοχική δύναμη. Οι λομπίστες του Ερντογάν, και οι Τούρκοι διπλωμάτες της Πρεσβείας έχουν ηττηθεί κατά κράτος. Τα βρώμικα χρήματα του Σουλτάνου, εξαγόρασαν το απόλυτο μηδέν. Οι Αμερικανοί νομοθέτες τον τιμώρησαν. Και ακόμα είμαστε στην αρχή.

Η περίπτωση του κ. Μενέντεζ δεν είναι η μόνη. Σε επόμενα άρθρα μας θα αναφερθούμε και σε άλλους γερουσιαστές και βουλευτές. Με τις πράξεις τους, τιμούν και την Αμερικανική Δημοκρατία, η οποία υποφέρει από την αλαζονεία του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. Την έχει εξευτελίσει.

  • Ο Δημοκρατικός γερουσιαστής, με σεβασμό του έδειξε τις ευθύνες του. Και τον κάλεσε να ακυρώσει την πρόσκληση στον Ερντογάν. Θα σφίξει το χέρι του Τούρκου Προέδρου ο κ. Τραμπ και θα νοιώσει στο δικό του το αίμα των Κούρδων αμάχων.

Αλλά, δεν είναι μόνο ότι σκοτώνει τους συμμάχους των Αμερικανών ο Ερντογάν. Έθεσε σε κίνδυνο τα αμερικανικά συμφέροντα και με τη σύμφωνη, δυστυχώς, γνώμη του κ. Τραμπ παρέδωσε σημαντικά εδάφη, που ενδιέφεραν τις ΗΠΑ στη Ρωσία και στον Μπασάρ Άσαντ. Ο κ. Μενέντεζ, όπως και η πλειοψηφία των συναδέλφων του, όχι μόνο διαφωνούν με τον Ερντογάν και τον πρόεδρο της Αμερικής, αλλά πιστεύουν ότι ο κίνδυνος για την υπερδύναμη είναι πλέον υπαρκτός.

Είναι τυχερές η Ελλάδα και η Κύπρος που τις στηρίζει στη βάση της ηθικής ο γερουσιαστής Μενέντεζ. Εκφράζει τις θέσεις της Ελλάδας και της Κύπρου καλύτερα και από τους διπλωμάτες.

  • Η Αθήνα και η Λευκωσία του χρωστούν ένα μεγάλο και ειλικρινές ευχαριστώ, αλλά και στους ομογενείς φίλους του γερουσιαστή, οι οποίοι στάθηκαν στο πλευρό του από τη στιγμή που τόλμησε το πρώτο του πολιτικό βήμα. Είναι πρόσφυγες από χωριό της κατεχόμενης Μόρφου, το οποίο επισκέφθηκε μαζί τους ο γερουσιαστής.

Ο κ. Μενέντεζ αγάπησε την Κύπρο και παραμένει αφοσιωμένος στον σκοπό της καθαρής επανένωσης του νησιού. Χωρίς στρατούς, εγγυήσεις και επεμβατικά δικαιώματα…

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Επίσης ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας.

Ο Τραμπ περιμένει τον Σουλτάνο: Ο γαμπρός του πίσω από τη “φιλία” του με τον Ερντογάν;

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: