Ο ανασχηματισμός και οι εκλογές δεν προαναγγέλλονται: Ο Μητσοτάκης, φυσιολογικά, διαψεύδει

FILE PHOTO: Το Μέγαρο Μαξίμου. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ




Τα σενάρια δεν σταματούν ποτέ. Είναι αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτικής και της δημοσιογραφίας. Οι δημοσιογράφοι ενίοτε αναζητώντας ένα θέμα καταγράφουν τις προσωπικές τους επιθυμίες, αλλά συνήθως μεταφέρουν συζητήσεις πίσω από κλειστές πόρτες και πληροφορίες που διαρρέονται είτε από καλοθελητές είτε για λόγους δημιουργίας κλίματος.

Έτσι, το τελευταίο χρονικό διάστημα πληθαίνουν οι αναφορές για ανασχηματισμό αλλά και για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Το πρώτο είναι ένα θέμα που μικρή σημασία έχει τελικά. Το δεύτερο όμως, αν και εφόσον συμβεί επηρεάζει καταλυτικά τις πολιτικές εξελίξεις. Στα πολιτικά κόμματα αλλά και στην πορεία της χώρας.

Πάντως, από το Μέγαρο Μαξίμου επιχειρείται να μαζευτεί το κλίμα καθώς στελέχη κοντά στον πρωθυπουργό επισημαίνουν να τα χαρακτηρίζουν ευφάνταστα σενάρια. Σημειώνουν επίσης ότι οι πρόωρες εκλογές δεν είναι στις προτεραιότητες του πρωθυπουργού.

Είναι προφανές, δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς, ότι πρόκειται για μια τυπική διάψευση. Αυτό δε σημαίνει ότι θα γίνουν πρόωρες εκλογές.

Αλλά το ότι οι πρόωρες εκλογές, οι ανασχηματισμοί και -στο παρελθόν- οι υποτιμήσεις δεν προαναγγέλλονται. Πόσο μάλλον για μια κυβέρνηση τεσσάρων μηνών.

Το τι θα γίνει τελικά θα το κρίνει ο σχεδιασμός του πρωθυπουργικού επιτελείου, όταν θα έρθει η ώρα.

HJ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: