Ο Αλέξης Τσίπρας μαθαίνει σκάκι με τον γιο του: Η μέθοδος που του χάρισε ο πρύτανης του ΠΔΜ

Επίσκεψη στην Στέγη Ποντιακού Ελληνισμού στην Κοζάνη πραγματοποίησε χθες ο Αλέξης Τσίπρας. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ/Andrea Bonetti




«Είμαι ευτυχής που βρίσκομαι σ’ ένα νέα πανεπιστήμιο που προέκυψε από τη συγχώνευση δύο ιδρυμάτων» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην πρυτανεία του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (ΠΔΜ) στην Κοζάνη. Δώρο έκπληξη από τον Πρύτανη και εκμυστήρευση από τον Αλέξη Τσίπρα. Συνοδευμένος από τον πρώην υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχε σε σύντομη σύσκεψη με το πρυτανικό συμβούλιο του ιδρύματος. Επανέλαβε ότι η αναστολή των έξι τμημάτων του πανεπιστημίου από την Νίκη Κεραμέως «είναι μια άστοχη και εκδικητική απόφαση, όχι για την προηγούμενη κυβέρνηση αλλά για το ίδιο το ίδρυμα».

Δήλωσε δε ότι αυτή η απόφαση «πρέπει να αποσυρθεί για το καλό του πανεπιστημίου του τόπου και της νέας γενιάς». Προσέθεσε ότι «ο στόχος δεν είναι από μικροκομματική σκοπιμότητα να γκρεμίζει η κυβέρνηση ό,τι έχει κτίσει η προηγούμενη αλλά […] να δουλέψουμε για την αναβάθμιση της εκπαίδευσης και τη δημιουργία μιας προοπτικής για το μέλλον των νέων ανθρώπων».

«Έχω ιδία γνώση και εμπειρία από το πανεπιστήμιό σας μιας και στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής δίδαξε η σύζυγός μου» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας και συμπλήρωσε ότι η ίδια έχει μια πολύ θετική εντύπωση για το πανεπιστήμιο, για τους φοιτητές του αλλά και για το επίπεδο σπουδών.

Δώρο έκπληξη

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας ενημέρωσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα το πανεπιστήμιο μερικούς μήνες μετά την εφαρμογή του νόμου Γαβρόγλου που προέβλεπε τη συγχώνευση των δύο ιδρυμάτων

Τέλος, ο πρύτανης του ΠΔΜ, λάτρης του σκακιού ο ίδιος προσέφερε στον Αλέξη Τσίπρα ένα βιβλίο για το σκάκι λέγοντας ότι με αυτό μεγάλωσαν γενιές νέων σκακιστών, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας του απάντησε ότι «δεν είναι τυχαίο που μου δίνετε αυτό το βιβλίο, γιατί υπό μια έννοια χρειάζεται στην πολιτική γιατί πρέπει να προβλέπουμε τις κινήσεις». Δήλωσε επίσης ότι το βιβλίο θα του χρησιμεύσει για τα μαθήματα σκακιού που έχει ξεκινήσει με τον γιο του.

ΑΠΕ – ΜΠΕ

Τσίπρας: Δημιουργούμε την δημοκρατική και προοδευτική παράταξη της νέας εποχής

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: