Ο ακροδεξιός Σαντιάγο Αμπασκάλ αναζητεί μια «πατριωτική εναλλακτική» στην Ισπανία!

Ο πρόεδρος του ακροδεξιού Vox Σαντιάγκο Αμπασκάλ χαιρετά τους οπαδούς του στη Μαδρίτη της Ισπανία. EPA, JAVIER LIZON




Ο ηγέτης του ακροδεξιού κόμματος Vox Σαντιάγο Αμπασκάλ δήλωσε αργά το βράδυ της Κυριακής ότι θέλει να οικοδομηθεί μια «πατριωτική εναλλακτική» για την Ισπανία, μετά τον διπλασιασμό των εδρών της παράταξής του στο ισπανικό κοινοβούλιο.

Με σχεδόν το 99% των ψήφων να έχει καταμετρηθεί το Vox καταλαμβάνει 52 από τις 350 έδρες του ισπανικού κοινοβουλίου, υπερδιπλασιάζοντας την πολιτική του δύναμη από τον Απρίλιο.

Ο Αμπασκάλ δεν έδωσε καμία λεπτομέρεια για τις συμμαχίες που θα συνεπαγόταν μια τέτοια «πατριωτική εναλλακτική» λύση.

Η ακροδεξιά αναδεικνύεται σε τρίτη μεγαλύτερη πολιτική δύναμη στο κοινοβούλιο (95% των ψήφων)

Ούτε το αριστερικό ούτε το συντηρητικό πολιτικό μπλοκ καταφέρνει να συγκεντρώσει ξεκάθαρη κοινοβουλευτική πλειοψηφία στις βουλευτικές εκλογές της Ισπανίας, σήμερα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας, με καταμετρημένο το 95% των ψήφων.

Το ακροδεξιό Vox αναδεικνύεται στην τρίτη μεγαλύτερη πολιτική δύναμη, εξασφαλίζοντας περίπου 52 έδρες, τις διπλάσιες και πλέον από τις 24 που είχε λάβει στις εκλογές του Απριλίου.

Οι Σοσιαλιστές του απερχόμενου πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ επικρατούν των αντιπάλων τους με περίπου 120 έδρες στο κοινοβούλιο των συνολικά 350 εδρών. Τους ακολουθά το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα με 88 έδρες.

Οι Ciudadanos συγκεντρώνουν 10 έδρες και οι Unidas Podemos 26 έδρες.

Πληροφορίες από Reuters μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μαδρίτη, Spain

Χωρίς καθαρή εντολή οι Σοσιαλιστές στην Ισπανία: Δεύτερο το Λαϊκό Κόμμα, τρίτοι οι ακροδεξιοί

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: