Ντουζαρίκ: Ξεκάθαρος ο ΓΓ του ΟΗΕ στη θέση του να βρεθεί διευθέτηση για το Κυπριακό

File Photo: Ο ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, είναι ξεκάθαρος σε ότι αφορά τη θέση του για την Κύπρο, δήλωσε ο εκπρόσωπος του επικεφαλής του διεθνούς οργανισμού, Στεφάν Ντουζαρίκ. ΚΥΠΕ




Ο ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, είναι ξεκάθαρος σε ότι αφορά τη θέση του για την Κύπρο, δήλωσε ο εκπρόσωπος του επικεφαλής του διεθνούς οργανισμού, Στεφάν Ντουζαρίκ, σημειώνοντας πως ο κ. Γκουτέρες εργάζεται με τα μέρη σε μια προσπάθεια να βρεθεί μια διευθέτηση για το Κυπριακό.

Με αφορμή δήλωσή του ότι τα Ηνωμένα Έθνη εκφράζουν λύπη για την απόφαση των ΗΠΑ για τους ισραηλινούς οικισμούς στις κατεχόμενες παλαιστινιακές περιοχές, ο κ. Ντουζαρίκ ρωτήθηκε αν ο κ. Γκουτέρες εκφράζει την ίδια λύπη σε ότι αφορά τη Ρωσία και την κατοχή της Κριμαίας και αν έχει άποψη σχετικά με τον συνεχιζόμενο εποικισμό στη βόρεια Κύπρο από Τούρκους, με την Τουρκία να διατηρεί εκεί στρατεύματα και να κατέχει εδάφη.

Ο κ. Ντουζαρίκ είπε πως πρέπει να δούμε τα θέματα χωριστά. «Νομίζω στο θέμα της Κριμαίας και της Ουκρανίας η θέση μας βασίζεται στην εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας, όπως εκφράζεται στα σχετικά ψηφίσματα της ΓΣ και σας παραπέμπω στο τί δήλωσε τότε ο ΓΓ”, επεσήμανε.

Για την Κύπρο, συνέχισε, “ο ΓΓ υπήρξε ξεκάθαρος στη θέση του. Υπήρξε μόλις πρόσφατα έκθεση για τις καλές του υπηρεσίες και εργάζεται επίσης με τα μέρη σε μια προσπάθεια να βρεθεί μια διευθέτηση”, πρόσθεσε.

ΚΥΠΕ – Αποστόλης Ζουπανιώτης
ΗΠΑ/ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ/ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

Προεξοφλεί το αποτέλεσμα της τριμερούς ο Οζερσάι: Δεν μπορούμε να ελπίζουμε και πολλά

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: