Νωρίτερα η παράδοση των S-400 στην Τουρκία: Έτοιμοι προς χρήση μέχρι την άνοιξη, λέει ο Ακάρ

File Photo: Το ρωσικό αντιπυραυλικό σύστημα S-400 κινείται κατά την διάρκεια παρέλασης για την Ημέρα της Νίκης στην Κόκκινη Πλατεία στη Μόσχα, Ρωσία. EPA, MAXIM SHIPENKOV




Η Ρωσία ολοκλήρωσε την παράδοση του συστήματος αεράμυνας S-400 στην Τουρκία, νωρίτερα απ’ ότι ήταν σχεδιασμένo, σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της Rosoboronexport για τον κλάδο των όπλων Alexander Mikheev.

  • Νωρίτερα, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, δήλωσε ότι οι S-400 θα είναι έτοιμα προς χρήση μέχρι την επόμενη άνοιξη.
  • «Το 2019, η Rosoboronexport συνέχισε να ενισχύει την εικόνα του ενός αξιόπιστου εταίρου, μιας δυναμικής και ευέλικτης εταιρείας, έτοιμης να ολοκληρώσει αποτελεσματικά εργασίες, ακόμα και υπό την υψηλή πίεση των ανταγωνιστών. Με επιτυχία προσφέρουμε τα χρηματοπιστωτικά εργαλεία ώστε η συνεργασία μας να μην εξαρτάται από δυσμενείς εξωγενείς παράγοντες», σημείωσε ο Mikheev.

«Παρά τις κυρώσεις, παραδώσαμε νωρίτερα από το προγραμματισμένο όλες τις παρτίδες του συστήματος αεράμυνας S-400, ανοίγοντας παράλληλα το δρόμο για την παραγωγή 200 Καλάσνικοφ στην Ινδία», πρόσθεσε.

Πηγή: philenews / sputniknews.gr

Ξεκίνησαν οι κοινές περιπολίες Ρωσίας-Τουρκίας στη Συρία: Στην Άγκυρα σήμερα ρωσική αντιπροσωπεία [video, photos]

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: