Ήρθε επιτέλους η ώρα να πέσει και το τείχος της Λευκωσίας, υπογραμμίζει ο Νίκος Δένδιας

Η φωτογραφία που συνοδεύει την ανάρτηση του υπουργού Εξωτερικών για τα 30χρονα του Τείχους του Βερολίνου και για τείχος Λευκωσίας. photo via [email protected]
” Τριάντα χρόνια πριν το τείχος του Βερολίνου έπεσε και μια μεγάλη χώρα έπαψε να είναι διαιρεμένη. Ας ελπίσουμε ότι ήρθε επιτέλους η ώρα να πέσει το «τείχος της Λευκωσίας» και να ενωθεί η τελευταία διαιρεμένη πρωτεύουσα» έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας πραγματοποίησε χθες, Παρασκευή 8 Νοεμβρίου, συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στο περιθώριο της συνάντησης που διοργανώνει το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, με θέμα τον στρατηγικό διάλογο για τα Δυτικά Βαλκάνια.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο κ. Δένδιας είχε μια χρήσιμη ανταλλαγή απόψεων με τον κ. Τσαβούσογλου, η οποία εστιάστηκε σε ζητήματα διμερούς και περιφερειακού ενδιαφέροντος.

Εν συνεχεία, ο κ. Δένδιας συναντήθηκε με τον Υπουργό Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, Νικολά Ντιμιτρόφ, υπό το φως της πρόσφατης απόφασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου να μη δώσει ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

Κατά τη συνάντησή του με τον κ. Ντιμιτρόφ, ο Έλληνας Υπουργός αναφέρθηκε στη σταθερή και διαχρονική υποστήριξη από την πλευρά της Ελλάδας της ευρωπαϊκής προοπτικής της Βόρειας Μακεδονίας, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη ορθής εφαρμογής της Συμφωνίας των Πρεσπών στο σύνολό της. Επιπλέον, συμφωνήθηκε η ενίσχυση των διμερών σχέσεων.

Παρέμβαση Σαλμά στη δικαιοσύνη καταγγέλλει η ΕΔΕ: Τηλεφώνησε σε δικαστή για υπόθεσή του

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal