Νέο βίντεο για τα γαϊδουράκια της Σαντορίνης: Η PETA ζητά από την Ελλάδα την απαγόρευσή τους [video]

File Photo: Κατακραυγή από την PETA για τα γαϊδουράκια της Σαντορίνης. ΑΠΕ-ΜΠΕ,STR




Επανέρχεται η φιλοζωική οργάνωση PETA, “Άνθρωποι για την ηθική μεταχείριση των ζώων” στην κακοποίηση που υφίστανται όπως καταγγέλλει, τα γαϊδουράκια της Σαντορίνης και καλεί την Ελλάδα να εφαρμόσει την καθολική απόσυρσή τους.

Σύμφωνα με την οργάνωση, η οποία είχε αναφερθεί στο θέμα σε έκθεσή της και το 2018 και τότε είχε προκαλέσει παγκόσμιες αντιδράσεις, τα γαϊδουράκια της Σαντορίνης εξακολουθούν να λειτουργούν ως ταξί μεταφέροντας τους τουρίστες από το λιμάνι και να κακοποιούνται.

Όπως αναφέρει η PETA Γερμανίας, μετά από νέα αυτοψία που έκανε το Σεπτέμβριο στο νησί, τα γαϊδουράκια εξουθενώνονται, συχνά παραπατούν και πολλές φορές δέχονται χτυπήματα με βίτσα, ενώ τα κουρασμένα και ταλαιπωρημένα ιπποειδή θέτουν σε κίνδυνο και τους περαστικούς που ανεβαίνουν τα πέτρινα σκαλοπάτια της Σαντορίνης πεζοί.

“Όταν δεν τα αναγκάζουν να σηκώνουν υπερβολικά μεγάλα φορτία, τα γαϊδουράκια – πολλά από τα οποία φέρουν πληγές κάτω από τη σέλα – μένουν κάτω από τον ήλιο χωρίς πρόσβαση σε σκιά και νερό”, σημειώνει η φιλοζωική οργάνωση.

Η οργάνωση καλεί τις « ελληνικές αρχές να πάρουν θέση και να απαγορεύσουν την εκμετάλλευση αυτών των ζώων».

Δείτε το βίντεο:

HJ, με πληροφορίες από PETA

Τραγωδία στη Μόρια: Νεκρό από αφυδάτωση βρέφος 9 μηνών στον προσφυγικό καταυλισμό

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: