Νεφώσεις, τοπικές βροχές και καταιγίδες την Παρασκευή: Βελτίωση από το απόγευμα [χάρτης]

Τοπικές βροχές αναμένονται στα δυτικά, στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη και στο Ανατολικό και Νότιο Αιγαίο οι οποίες από το απόγευμα θα περιοριστούν στα δυτικά ηπειρωτικά και θα εξασθενήσουν. @Meteo.Gr




Βροχές κατά τόπους σε αρκετές περιοχές της χώρας την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019. Χωρίς σημαντική μεταβολή η θερμοκρασία. Έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο. Πιο αναλυτικά, νεφώσεις αναμένονται στα δυτικά και κατά περιόδους στην υπόλοιπη χώρα.

Τοπικές βροχές αναμένονται στα δυτικά, στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη και στο Ανατολικό και Νότιο Αιγαίο οι οποίες από το απόγευμα θα περιοριστούν στα δυτικά ηπειρωτικά και θα εξασθενήσουν. Σποραδικές καταιγίδες αναμένονται έως το πρωί στα δυτικά, στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη και στο Ανατολικό Αιγαίο. Κατά τη διάρκεια της νύχτας η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στο ορεινά ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 2 έως 14 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 9 έως 19, στα δυτικά ηπειρωτικά από 11 έως 20, στη Θεσσαλία από 9 έως 20, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 12 έως 22, στα νησιά του Ιονίου από 15 έως 19, στα νησιά του Αιγαίου από 16 έως 20 (στα Δωδεκάνησα τοπικά έως 22) και στην Κρήτη από 12 έως 23.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ, σταδιακά όμως θα στραφούν σε δυτικούς 3 έως 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένιση κατά 1 έως 2 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις που κατά περιόδους θα είναι πυκνότερες. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ, από το απόγευμα όμως θα στραφούν σε δυτικούς 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 14 έως 21 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις που κατά περιόδους θα είναι πυκνότερες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Κατά τη διάρκεια της νύχτας η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 13 έως 18 βαθμούς.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 30-11-2019

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα δυτικά, τα βόρεια και την ανατολική νησιωτική χώρα. Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν, το πρωί στα βορειοδυτικά και το βράδυ στα βορειοανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια πελάγη πρόσκαιρα 6 μποφόρ. Από το απόγευμα στα δυτικά και τη Μακεδονία και από το βράδυ στη Θράκη θα στραφούν σε βόρειους 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/METEO

Η Black Friday είναι εδώ: Ξεκινά το κυνήγι των ευκαιριών που προσφέρουν τα καταστήματα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: