Μπροστά στη στάση πληρωμών ο ΟΗΕ: Έκλεισαν τις κυλιόμενες σκάλες για να γλυτώσουν $ 14.000

Περιορίζει τα έξοδα λειτουργίας του ο ΟΗΕ και μεταξύ αυτών προχωρά στο να κλείσει τςι κυλιόμενες σκάλες στο κτίριο της Νέας Υόρκης. File Photo: ΚΥΠΕ EPA/JUSTIN LANE




Η τραγική οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο ΟΗΕ αναγκάζει τον Αντόνιο Γκουτέρες να προχωρήσει σε ακραίες λύσεις για τη μείωση των λειτουργικών του δαπανών προκειμένου να εξασφαλιστούν χρήματα για τη μισθοδοσία των 40.000 εργαζομένων του.

Μεταξύ λοιπόν των περικοπών είναι και η λειτουργία των κυλιόμενων σκαλών του κτιρίου, προκειμένου να εξοικονομήσει μόλις 14.000 δολάρια το χρόνο.

Παράλληλα, στα κεντρικά του ΟΗΕ στο East River της Νέας Υόρκης αλλά και στη Γενεύη περιόρισαν τη λειτουργία του συστήματος θέρμανσης και των κλιματιστικών, ενώ απαγορεύτηκαν τα μη αναγκαία ταξίδια του προσωπικού.

Ο ΟΗΕ αναζητεί επειγόντως πόρους για να μην κηρύξει στάση πληρωμών, όπως είχε προειδοποιήσει ο κ. Γκουτέρες τον περασμένο μήνα, καθώς πολλές από τις χώρες μέλη, και κυρίως οι ΗΠΑ δεν έχουν καταβάλει ακόμη στον Οργανισμό την ετήσια συνδρομή που τους αναλογεί.

Από τα 193 κράτη μέλη του ΟΗΕ μόνον 134 έχουν καταβάλει φέτος τις συνδρομές τους, με αποτέλεσμα να εμφανιστεί μια τρύπα 1,18 δισ. δολαρίων στα ταμεία του Οργανισμού.

Μεταξύ των «κακοπληρωτών» περιλαμβάνονται οι ΗΠΑ, η Βραζιλία, το Ιράν, το Ισραήλ και η Αργεντινή.

HJ με πληροφορίες και από iefimerida.gr

Ένα βήμα πριν τη στάση πληρωμών ο ΟΗΕ, δεν έχει να πληρώσει τους 40.000 υπαλλήλους του

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: