Moody’s: Σε αρνητικές υποβάθμισε τις προοπτικές αξιόχρεου του Ην. Βασιλείου

File Photo: O Moody’s, αναμένεται να αναβαθμίσει το ελληνικό αξιόχρεο χωρίς να δώσει την επενδυτική βαθμίδα καθώς είναι ο μόνος οίκος που η αξιολόγησή του απέχει σημαντικά από αυτή (τρεις βαθμίδες).EPA, ANDREW GOMBERT




Σε αρνητικές, από σταθερές, υποβάθμισε τις προοπτικές του αξιόχρεου του Ηνωμένου Βασιλείου, ο οίκος Moody’s, επικαλούμενος την εξασθένηση της θεσμικής ισχύς της Κυβέρνησης, των κινδύνων από το αυξανόμενο δημόσιο χρέος και της επιβράδυνσης της ανάπτυξης.

Ο Moody’s επιβεβαίωσε την πιστοληπτική αξιολόγηση Aa2 του Ηνωμένου Βασιλείου.

Σύμφωνα με τον αμερικανικό οίκο, έχει εξασθενήσει η θεσμική δύναμη της βρετανικής Κυβέρνησης, όπως διαφαίνεται από την αυξανόμενη αδράνεια και την, κατά καιρούς, παράλυση που χαρακτήρισε την πολιτική της Κυβέρνησης στην περίοδο του Brexit.

“Το χρέος του Ηνωμένου Βασιλείου είναι υψηλό και είναι απίθανο να μειωθεί, δεδομένης της αυξανόμενης πίεσης για αύξηση των δαπανών, με ελάχιστη σαφήνεια σχετικά με τον τρόπο χρηματοδότησής του», υπογραμμίζει.

Επιπλέον, ο Moody’s τονίζει ότι η αβεβαιότητα σε σχέση με το Brexit έχει οδηγήσει σε βραδύτερη αύξηση των επιχειρηματικών επενδύσεων, γεγονός που επιβαρύνει τους ρυθμούς ανάπτυξης.

ΚΥΠΕ/ΚΣΤ/ΘΝΕ

Ενιαία εποπτική αρχή ενάντια στο ξέπλυμα χρήματος ζητούν τα μεγαλύτερα κράτη μέλη Ε.Ε.

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: