Μόνο στις ΗΠΑ: Ισοβίτης τον οποίο επανέφεραν πριν 4 χρόνια, ζητά να αποφυλακιστεί λόγω… θανάτου

File Photo: Ισοβίτης ζητά να αποφυλακιστεί επειδή εξέτισε την ποινή του… πεθαίνοντας πριν από τέσσερα χρόνια, Αϊόβα, ΗΠΑ. Photo: Donald Tong via Pexels.com
Ματαίως ζητά να αποφυλακιστεί ένας ισοβίτης που κρατείται σε φυλακή στην Αϊόβα, επιμένοντας ότι έχει ήδη εκτίσει την ποινή του επειδή… πέθανε πριν από τέσσερα χρόνια.

Αλλά μετά τον επανέφεραν στη ζωή!

  • Ο Μπέντζαμιν Σράιμπερ, 66 ετών σήμερα, καταδικάστηκε το 1996 σε ισόβια κάθειρξη για δολοφονία. Τον Μάρτιο του 2015 ασθένησε σοβαρά. Μεταφέρθηκε αναίσθητος στο νοσοκομείο και οι γιατροί χρειάστηκε να τον επαναφέρουν πέντε φορές στη ζωή. Αφού ανάρρωσε από τα νεφρολογικά προβλήματα που αντιμετώπιζε, επέστρεψε στο κελί του.

Τρία χρόνια αργότερα, ο Σράιμπερ προσέφυγε στα δικαστήρια ισχυριζόμενος ότι αφού πέθανε, έστω και στιγμιαία, εξέτισε την ποινή των ισοβίων δεσμών.

  • Το επιχείρημά του, αν και πρωτότυπο, δεν έπεισε το τοπικό δικαστήριο, ούτε το Εφετείο της Αϊόβα που έκρινε την προσφυγή του «αβάσιμη». «Ο κ. Σράιμπερ είναι είτε ζωντανός, οπότε θα παραμείνει στη φυλακή, είτε νεκρός, οπότε δεν τίθεται θέμα» σημείωσαν οι δικαστές στο σκεπτικό τους.

Η πιθανότητα να είναι πεθαμένος δεν υφίσταται, πρόσθεσε το δικαστήριο, αφού υπέγραψε ο ίδιος το αίτημά του.

Με πληροφορίες AFP via ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν ανησυχεί για την έρευνα σε βάρος του ο Τραμπ: Δυσαρέσκεια για τις δημόσιες ακροάσεις

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal


Latest of HellasJournal