Μετά από 100 χρόνια το ρωσικό προξενείο στην Αλεξανδρούπολη: Τελέστηκαν τα εγκαίνια [photos]

Ο Πρέσβης της Ρωσίας Α.Μάσλοβ, ο Αντιδήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γ.Κιζιρίδης, Γ.Γ. του Δήμου Αλεξανδρούπολης Ι.Μπόγδης, Διευθυντής της Υπ.Πολιτικών Υποθέσεων Ξάνθης του Υπουργείου Εξωτερικών Σ.Τέγος κόβουν την κορδέλα στα εγκαίνια του Επίτιμου Προξενείου Ρωσίας στην Ανατολική Μακεδονία & Θράκη. Photo via Twitter, @RFEmbassyGr




Παρουσία του πρέσβη της Ρωσίας στην Ελλάδα Αντρέι Μάσλοβ, τελέστηκαν την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου τα εγκαίνια του επίτιμου Ρώσικου Προξενείου στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, στην Αλεξανδρούπολη.

Μετά από περισσότερα από 100 χρόνια, το ρωσικό προξενείο στην Αλεξανδρούπολη, το οποίο λειτουργούσε και κατά την εποχή της Ρωσικής Αυτοκρατορίας, τέθηκε εκ νέου σε λειτουργία.

Να σημειωθεί ότι πριν από περίπου δύο μήνες, ο κ. Μάσλοβ επέδωσε στην Πρεσβεία το Προξενικό Δίπλωμα του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας και το Εκτελεστήριο έγγραφο του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας στον Κωνσταντίνο Παλακίδη, ο οποίος στις 5 Σεπτεμβρίου 2019 ανέλαβε τα καθήκοντα του Επίτιμου Προξένου της Ρωσικής Ομοσπονδίας με έδρα την Αλεξανδρούπολη και δικαιοδοσία στην Περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Σύμφωνα με τον Προξενικό Χάρτη της Ρωσικής Ομοσπονδίας στις αρμοδιότητες του Επίτιμου Προξένου συμπεριλαμβάνεται η εξασφάλιση προστασίας των δικαιωμάτων και συμφερόντων των Ρώσων πολιτών, που βρίσκονται προσωρινά ή διαμένουν μόνιμα στην προξενική περιοχή.

Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα λειτουργούν άλλα πέντε επίτιμα προξενεία της Ρωσίας: Κρήτη-Δωδεκάνησα, Κέρκυρα-Ιόνια Νησιά, Πάτρα, Λαμία και Ναύπλιο.

Hellas Journal

Προσφυγικό και ουκρανικό στο επίκεντρο της συνάντησης Ιερώνυμου-Πάιατ [photo]

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: