Με την άφιξή του στην Σαγκάη ξεκινά η επίσκεψη του προέδρου της Κυπριακής Βουλής στην Κίνα

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής Δημήτρης Συλλούρης κατά την επίσκεψή του στην Κίνα στο πλαίσιο της 2ης Διεθνούς Έκθεσης Εισαγωγικού Εμπορίου της Κίνας, Δευτέρα, 4 Νοεμβρίου 2019. Φωτογραφία: ΚΥΠΕ




Ο Πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Συλλούρης, παρακάθισε τη Δευτέρα, 4 Νοεμβρίου, στη Σαγκάη, στο επίσημο δείπνο που παρέθεσε ο Πρόεδρος της Κίνας, Σι Ζινπίνγκ, με την ευκαιρία των εγκαινίων της 2ης Διεθνούς Έκθεσης Εισαγωγικού Εμπορίου της Κίνας, στο οποίο παρέστησαν πολιτικοί αρχηγοί κρατών και άλλοι αξιωματούχοι από διάφορες χώρες. Ο κ. Συλλούρης και βουλευτές που τον συνοδεύουν κατά την επίσκεψή του στην Κίνα, όπου έφθασαν το απόγευμα της Δευτέρας, θα παραστούν την Τρίτη στα εγκαίνια της Έκθεσης, στο Εθνικό Κέντρο Εκθέσεων και Συνεδρίων της Σαγκάης.

Μιλώντας στο δείπνο το οποίο παρέθεσε, ο Κινέζος Πρόεδρος Σι αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία της Κίνας «Μια Ζώνη – Ένας Δρόμος» σημειώνοντας πως αυτή βοηθά τη συνεργασία στον κόσμο και πως όσο πιο πολύ ευημερεί η Κίνα τόσο περισσότερο βοηθά και τον υπόλοιπο κόσμο να ευημερεί.

Στο πλαίσιο του δείπνου, ο κ. Συλλούρης, ο οποίος συνοδευόταν από τη σύζυγό του, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον ΥΠΕΞ της Κίνας Ουάνγκ Γι, τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον ΥΠΕΞ της Ιταλίας Λουίτζι ντι Μάιο, και την Αναπληρώτρια Πρωθυπουργό της Βουλγαρίας για την Οικονομική και Δημογραφική Πολιτική Μαριάνα Νικόλοβα.

  • Ο κ. Συλλούρης έφθασε νωρίς το απόγευμα στην Κίνα, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη, επικεφαλής αντιπροσωπείας, κατόπιν πρόσκλησης του Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου (ΕΛΚ) της χώρας. Η επίσκεψη περιλαμβάνει πρόγραμμα επαφών και άλλων δραστηριοτήτων εκτός από τη Σαγκάη στο Πεκίνο, τη Σεντζέν και την Γκουαγκτζού.

Την αντιπροσωπεία αποτελούν οι βουλευτές Νίκος Τορναρίτης, Γιώργιος Τ. Γεωργίου, Χριστάκης Τζιοβάνης, Γεώργιος Προκοπίου, Ηλίας Μυριάνθους και Μιχάλης Γιωργάλλας. Στην αποστολή συμμετέχει, επίσης, ο Νικόλας Θεοχαρίδης, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κυπριακού Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων (CIPA). Στις πόλεις Σεντζέν και Γκουαγκτζού, τον Πρόεδρο της Βουλής και την αντιπροσωπεία συνοδεύει ομάδα Κυπρίων επιχειρηματιών.

Την Τρίτη ο Πρόεδρος της Βουλής και μέλη της κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας θα παραστούν στα εγκαίνια της 2ης Διεθνούς Έκθεσης Εισαγωγικού Εμπορίου και θα επισκεφθούν το κυπριακό περίπτερο εκεί. Σύμφωνα με το πρόγραμμα της επίσκεψης, ο κ. Συλλούρης θα είναι ομιλητής σε εργαστήριο, με θέμα «Τεχνητή Νοημοσύνη και Καινοτομία-Ιδέες, Τεχνολογία-Αγορές». Το εργαστήριο εντάσσεται στο πλαίσιο του 2ου Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ Δεύτερου Χονγκσιάο, που διεξάγεται παράλληλα με την Έκθεση. Ο Πρόεδρος και η αντιπροσωπεία της Βουλής θα έχουν, επίσης, συνάντηση με την ηγεσία του τοπικού Λαϊκού Κογκρέσου της Σαγκάης.

ΚΥΠΕ
04/11/2019

Προσήλωση Κύπρου στην επιτυχία προσπαθειών των ΗΕ στο Κυπριακό, δήλωσε ο Αναστασιάδης

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: