Με καμουφλαρισμένο ασθενοφόρο θα χτυπούσε στόχους της ΕΛΑΣ η “Επαναστατική Αυτοάμυνα”

ΦΕίσοδος σπιτιού στο Χολαργό, το Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019. Σε εξέλιξη βρίσκεται από χθες το μεσημέρι, εκτεταμένη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στην Αττική. Φωτογραφία , πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αλέξανδρος Μπελτές




Καμουφλαρισμένο ασθενοφόρο που θα χτυπούσε αστυνομικούς στόχους “βλέπει” η Αντιτρομοκρατική σύμφωνα με τα ευρήματα που βρήκε στο κρησφύγετο της “Επαναστατικής Αυτοάμυνας” στο Χολαργό.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ στον ιστότοπο ethnos.gr από τα ευρήματα στο κρησφύγετο της οργάνωσης «Επαναστατική Αυτοάμυνα» στο Χολαργό, οι αστυνομικοί εξάγουν το συμπέρασμα ότι η ομάδα θα επιστράτευε την τέχνη του καμουφλάζ για να καταφέρει μία αναβαθμισμένη επίθεση.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνουν οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής στον φάρο και στα αυτοκόλλητα ασθενοφόρου που βρέθηκαν κατά τις έρευνες. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι οι συλληφθέντες, μαζί με τον καταζητούμενο συνεργό τους, θα μετέτρεπαν σε ασθενοφόρο όχημα τύπου βαν, το οποίο θα έκλεβαν το επόμενο διάστημα.

Με τον τρόπο αυτό θα περνούσαν απαρατήρητοι από τα «μάτια» της ΕΛ.ΑΣ. ακόμα και από κεντρικούς δρόμους της Αττικής. Κανείς δεν θα υποπτευόταν ένα ασθενοφόρο.

Το καμουφλαρισμένο όχημα εκτιμάται ότι θα χρησιμοποιούνταν και για τη μεταφορά οπλισμού. Όσον αφορά στον στόχο των τρομοκρατών, μόνο εκτιμήσεις μπορούν να γίνουν, καθώς δεν βρέθηκαν σχετικές σημειώσεις και σχεδιαγράμματα.

Η Αντιτρομοκρατική θεωρεί ότι πιο πιθανό ήταν να πληγεί στόχος αστυνομικού ενδιαφέροντος. Στο ίδιο κρησφύγετο εντοπίστηκε και διόπτρα νυχτός, με τις Αρχές να θεωρούν ότι η επίθεση θα γινόταν κατά τις νυχτερινές ή πρώτες πρωινές ώρες.

Σε χθεσινές του δηλώσεις ο διοικητής της Αντιτρομοκρατικής, Λευτέρης Χαρδαλιάς, ανέφερε ότι «τρομάζει η ποσότητα εκρηκτικής ύλης που βρέθηκε. Ευτυχώς προλάβαμε». Οι Αρχές δεν αποκλείουν οι συλληφθέντες να έφτιαχναν βόμβα μεγάλης ισχύος και να χρησιμοποιούσαν τα Καλάσνικοφ που βρέθηκαν για την κάλυψή τους. Ένας άλλος λόγος που είχαν τον οπλισμό στην κατοχή τους, όπως αποδείχτηκε, ήταν οι ληστείες.

Σκάνερ συχνοτήτων

Στο διαμέρισμα του Χολαργού εντοπίστηκε, μεταξύ άλλων, και ένα σκάνερ συχνοτήτων, που ενδεχομένως θα τοποθετούνταν σε τροποποιημένο ασθενοφόρο, όπως και αλεξίσφαιρα, πέντε Καλάσνικοφ και μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών. Όλα δείχνουν ότι ετοιμαζόταν ένα ισχυρό και εντυπωσιακό χτύπημα είτε κοντά στην επέτειο του Πολυτεχνείου είτε στην επέτειο Γρηγορόπουλου.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι έρευνες για να εντοπιστεί ο 46χρονος που εξαφανίστηκε και κατηγορείται για συμμετοχή στην ίδια οργάνωση. Πρόκειται για το φερόμενο ως συνεργό του 41χρονου και του 45χρονου που συνελήφθησαν το περασμένο Σάββατο. Ο 46χρονος φέρει τραύμα στο πόδι.

Πώς ξεκίνησαν όλα

Οι φερόμενοι ως τρομοκράτες χρησιμοποιούσαν αρχικά γιάφκα στην οδό Σκοπέλου στην Κυψέλη. Θορυβήθηκαν, ωστόσο, και έτσι για «λόγους ασφαλείας» μετέφεραν το βαρύ οπλισμό σε διαμέρισμα στο Χολαργό, το οποίο θεωρούσαν «καθαρό» (άγνωστο στις Αρχές). Η Αντιτρομοκρατική, όμως, γνώριζε για την ύπαρξη του διαμερίσματος, το οποίο αποδείχτηκε το κρισιμότερο σημείο που ελέγχθηκε. Οι αστυνομικοί έκαναν έφοδο και στη γιάφκα της Κυψέλης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι βρήκαν όλους τους χώρους καθαρούς. Μάλιστα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το σπίτι είχε καθαριστεί με χλωρίνη για να «σβηστούν» όλα τα ίχνη.

Οι αστυνομικοί παρακολουθούσαν τους συλληφθέντες εδώ και αρκετές ημέρες κάτω από άκρα μυστικότητα.  Ένα λάθος των ατόμων που συνελήφθησαν βοήθησε τις έρευνες. Στις 21 Οκτωβρίου, ο 41χρονος, ο οποίος έχει κατηγορηθεί για συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα, μαζί με έναν 46χρονο, ο οποίος σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. έχει πρωταγωνιστικό ρόλο σε κατάληψη των Εξαρχείων, μπήκαν σε πρακτορείο με τυχερά παιχνίδια για να κάνουν ληστεία. Αφού πήραν περίπου 2.000 ευρώ, τράπηκαν σε φυγή. Από ένα λάθος, ωστόσο, το όπλο του ενός εκπυρσοκρότησε -σύμφωνα με πληροφορίες η σφαίρα ήταν από Καλάσνικοφ-, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο συνεργός του.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν λίγη ώρα μετά έναν κάλυκα που είχε αίμα και έτσι κατάλαβαν ότι ένας από τους ληστές τραυματίστηκε. Το γενετικό υλικό οδηγήθηκε στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών και ταυτοποιήθηκε με αυτό του μέλους του Επαναστατικού Αγώνα. Η αντίστροφη μέτρηση είχε ξεκινήσει για τις συλλήψεις.

Κατά την επιχείρηση ο 41χρονος ληστής συνελήφθη, όχι όμως και ο 46χρονος συνεργός του. Οι αστυνομικοί εντείνουν τις έρευνες προκειμένου να εντοπίσουν ποιοι θα είναι αυτοί που θα μπορούσαν να παρέχουν κάλυψη στον καταζητούμενο. Ο 46χρονος είχε έντονη παρουσία σε κατάληψη των Εξαρχείων, περιοχή που, σύμφωνα με την Αστυνομία, αποτελούσε την «έδρα» του.

Μάλιστα, οι Αρχές εκτιμούσαν ότι ο 46χρονος διατηρούσε κάποιο «ορμητήριο» στα Εξάρχεια, από όπου έφευγαν οι τρομοκράτες που έκαναν τα χτυπήματα της «Επαναστατικής Αυτοάμυνας». Το ορμητήριο αυτό δεν βρέθηκε, ωστόσο, ποτέ. Αυτό που έλειπε από τις Αρχές ήταν το στοιχείο που θα συνέδεε τα ύποπτα άτομα με την οργάνωση. Και αυτά τα στοιχεία φαίνεται ότι βρέθηκαν μέσω των όπλων που κατασχέθηκαν σε σπίτι στο Χολαργό.

Πηγή: ethnos.gr

Αντιτρομοκρατική: Ευτυχώς τους προλάβαμε, τρομάζει το οπλοστάσιό τους [εικόνες]

 

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: