Με ελληνικές σημαίες στα χέρια παίκτριες της πρώτης γυναικείας ομάδας προσφύγων στο ΟΑΚΑ

Πολλές εξ αυτών, που συνοδεύονταν από εκπροσώπους του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας, παρακολούθησαν για πρώτη φορά επίσημο ευρωπαϊκό αγώνα. ΑΠΕ-ΜΠΕ
Παίκτριες της πρώτης γυναικείας ομάδας προσφύγων στην Ελλάδα, της Hestia FC, παρακολούθησαν από τις εξέδρες του ΟΑΚΑ το νικηφόρο αγώνα της εθνικής με τη Φινλανδία, για τα προκριματικά του EURO 2020, έπειτα από πρόσκληση της ελληνικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.

Πολλές εξ αυτών, που συνοδεύονταν από εκπροσώπους του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας, παρακολούθησαν για πρώτη φορά επίσημο ευρωπαϊκό αγώνα, έζησαν πρωτόγνωρη εμπειρία, κρατούσαν ελληνικές σημαίες και έζησαν με ένταση και ενθουσιασμό τις προσπάθειες των διεθνών και στο τέλος πανηγύρισαν τη νίκη της εθνικής.

  • Η δράση εντασσόταν στο κοινωνικό πρόγραμμα της ΕΠΟ «Στο ίδιο γήπεδο/Same Field», το οποίο αποτελεί μέρος του εξαετούς αναπτυξιακού πλάνου της ομοσπονδίας «Μπάλα Παντού», υλοποιείται από τη διεύθυνση στρατηγικής ανάπτυξης και έχει ως κεντρικό στόχο την εξασφάλιση ίσων ευκαιριών συμμετοχής στο άθλημα για όλους και την ένταξη στην ελληνική και ευρωπαϊκή κουλτούρα ευαίσθητων και αποκλεισμένων κοινωνικών ομάδων.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι για την σεζόν 2019-2020 έχει προγραμματιστεί μια σειρά κοινών δράσεων ΕΠΟ- Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας με τη συμμετοχή της Hestia FC σε κοινωνικές και αναπτυξιακές δράσεις της Ομοσπονδίας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

“Οδηγώ υπεύθυνα και προσεκτικά!”: Αφιερωμένη στα θύματα των τροχαίων η 11η αγωνιστική

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required