Μαζικές οι πορείες στη Θεσσαλονίκη, δεν έλειψαν και φέτος οι επιθέσεις κουκουλοφόρων στα ΜΑΤ [video]

Από το μπλοκ του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974. ΑΠΕ-ΜΠΕ, Δημήτρης Τοσίδης




Με τις μαζικότερες πορείες των τελευταίων ετών τιμήθηκε στη Θεσσαλονίκη η 46η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Έγιναν τρεις πορείες, όλες με αφετηρία την Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ. Η πορεία στην οποία συμμετείχαν μέλη του ΚΚΕ, του ΠΑΜΕ, φοιτητικοί σύλλογοι και μαθητές και μέλη του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974, πέρασε από το προξενείο των ΗΠΑ, όπου οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα, ανέβηκε την πλατεία Αριστοτέλους και τελείωσε στο άγαλμα του Βενιζέλου

Ο ΣΥΡΙΖΑ, με βουλευτές και μέλη της Νεολαίας έκανε ξεχωριστή πορεία, η οποία έκανε στάση στο προξενείο των ΗΠΑ και ολοκληρώθηκε στο μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη, στη συμβολή των οδών Ερμού με Βενιζέλου.

Το κύριο σώμα της τρίτης πορείας, με τη συμμετοχή φοιτητικών συλλόγων, κινήσεων, κομμάτων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς επέστρεψε στην οδό Εγνατία στο ύψος Πολυτεχνικής Σχολής. Τμήμα του μπλοκ του αντιεξουσιαστικού χώρου, τελείωσε την πορεία στην Καμάρα, όπου και παραμένει.

Κουκουλοφόροι επιτέθηκαν σε άντρες των ΜΑΤ

Στο τέλος της πορείας για το Πολυτεχνείο στην Θεσσαλονίκη, ομάδα ατόμων ανέβηκε από την Καμάρα προς την περιοχή της Ροτοντας και από εκεί μέσα από τα στενά επιτέθηκε προς δυνάμεις των ΜΑΤ.

Σύμφωνα με το Thessnews.gr Μια ομάδα κουκουλοφόρων πέταξαν βόμβες μολότοφ επί της οδού Αρριανού, βάζοντας φωτιά και σε σταθμευμένα ΙΧ.

Από τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη. Πηγή φωτογραφίας Thessnews.gr

Έντρομοι οι κάτοικοι από τα μπαλκόνια ζητούσαν βοήθεια από τους αστυνομικούς οι οποίοι με την χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης απώθησαν τους κουκουλοφόρους.

Οι κάτοικοι για να βοηθήσουν τους πυροσβέστες που έσπευσαν άμεσα στο σημείο έριχναν νερό από τα μπαλκόνια ώστε να μην επεκταθεί η φωτιά.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Thessnews.gr

 

Μαζική ήταν η πορεία του Πολυτεχνείου: Αστακός η Αθήνα, έτοιμη η ΕΛ.ΑΣ για τη μάχη της ταράτσας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: