Μάνδρα: σαν σήμερα, πριν 2 χρόνια, η βιβλική καταστροφή που πήρε 24 ζωές στα ορμητικά νερά της

Εικόνες που δεν τους χωρούσε ο νους από τις πλημμύρες στη Μάνδρα, τα Μέγαρα και τη Νέα Πέραμο στην Αττική, ακριβώς πριν από δύο χρόνια: File Photo: ΚΥΠΕ- ΑΠΕ ΜΠΕ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ




Τα ορμητικά νέρα είχαν πάρει 24 ζωές. Ήταν σαν σήμερα από δύο χρόνια στην Αττική. Τότε καταγράφηκε η τρίτη μεγαλύτερη πλημμύρα στην περιοχή, αναφορικά με τον αριθμό των θυμάτων.

Η βιβλική καταστροφή που έζησε η Μάνδρα κατά τη φονική καταιγίδα της 15ης Νοεμβρίου του 2017 έμεινε στην ιστορία, όπως αναφέρεται στο enikos.gr. Η σφοδρότατη βροχόπτωση κατεγράφησε ύψη βροχής έως και 200 mm μέσα σε τρεις ώρες και έως 300 mm σε διάστημα 13 ωρών – όταν η μέση ετήσια τιμή βροχόπτωσης στην Αθήνα είναι τα 390 mm.

Οι περιοχές που επλήγησαν
Η καταιγίδα που ξεκίνησε το ξημέρωμα στη Δυτική Αττική κανείς δεν μπορούσε να σκεφτεί πως θα εξελισσόταν σε μία από τις μεγαλύτερες τραγωδίες. Η Μάνδρα, η Νέα Πέραμος, η Μαγούλα και η Ελευσίνα ήταν οι περιοχές που επλήγησαν περισσότερο. Οι περιουσίες που χάθηκαν ανυπολόγιστες. Το σημαντικότερο όμως ήταν όμως έχασαν τη ζωή τους στα νερά 24 συνάνθρωποί μας…

Η καταγραφή
Επίσης, σύμφωνα με το enikos.gr, oι αυτοψίες στην περιοχή της Μάνδρας κατέγραψαν 1.064 καταστροφές κτιρίων, εκ των οποίων τα 794 είναι κατοικίες, τα 126 είναι επαγγελματικοί χώροι, τα 8 είναι δημόσια κτίρια και τα υπόλοιπα 136 αποθήκες και υπόγεια.

Στην περιοχή των Μεγάρων και στη Νέα Πέραμο η αυτοψία έχει δείξει έως τώρα 448 καταστροφές κτιρίων, με τα 228 να είναι κατοικίες, τα 38 επαγγελματικοί χώροι, τα 6 δημόσια κτίρια και τα εναπομείναντα 123 αποθήκες και υπόγεια.

Με πληροφορίες από enikos.gr

Στις 24 Γενάρη η δίκη της Δούρου και άλλων εννέα για τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα το 2017

 

http://www.enikos.gr/society/684270/dyo-chronia-apo-ti-vivliki-katastrofi-sti-mandra-zoes-kai-perious

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: