Λουκέτο και για τη γερμανική θυγατρική της Thomas Cook, παγώνει όλα τα ταξίδια για το 2020

File Photo: Εφιάλτης γίνεται το όνειρο των διακοπών και για χιλιάδες πελάτες της θυγατρικής γερμανικής Thomas Cook: EPA, ARMANDO BABANI




Το ντόμιμο με τα λουκέτα που βάζει η Thomas Cook συνεχίζεται. Μόλις χτες ο τουριστικός όμιλος γνωστοποίησε πως ακυρώνει όλα τα προγραμματισμένα ταξίδια για το 2020 ταξιδιών, σβήνοντας έτσι και τις τελευταίες ελπίδες για τη διάσωση της γερμανικής θυγατρικής της Thomas Cook, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Κώστα Συμεωνίδη στην dw.com.

Σοκ για χιλιάδες πελάτες
Το σοκ εκτιμάται πως αφορά εκατοντάδες χιλιάδες πελάτες της Thomas Cook Γερμανίας. Τώρα όλοι αυτοί πρέπει να ξανασχεδιάσουν τις καλοκαιρινές διακοπές της ερχόμενης χρονιάς. Σημειώνεται πως χτες ο γερμανικός τουριστικός όμιλος ακύρωσε όλα τα προγραμματισμένα για την ερχόμενη χρονιά ταξίδια, ακόμη κι αν έχουν πληρωθεί ήδη -εξ΄ ολοκλήρου ή εν μέρει- από τους πελάτες. Η θυγατρική του κολοσσού παρασυρόμενη από τη δίνη της χρεοκοπίας της βρετανικής μητρικής Thomas Cook, η γερμανική εταιρία είχε κηρύξει πτώχευση στις 25 Σεπτεμβρίου, ακυρώνοντας, καταρχήν, όλα τα προγραμματισμένα ταξίδια που επρόκειτο να γίνουν μέχρι και τα τέλη Δεκεμβρίου. Τώρα το τσουνάμι έπιασε και τη νέα χρονιά.

“Λυπούμαστε…”, λέει η επικεφαλής
«Λυπούμαστε πάρα πολύ που μεταφέρουμε αυτό το μήνυμα πλέον και σε εκείνους τους πελάτες μας που θα ταξίδευαν την ερχόμενη χρονιά», ανέφερε η επικεφαλής του ομίλου Στέφανι Μπερκ.

660.000 κρατήσεις
Οι ακυρώσεις αφορούν όλα τα brands της Thomas Cook στη Γερμανία. Ανάμεσα σε αυτά βρίσκονται τα Neckermann Reisen, Öger Tours, Bucher Reisen και Air Marin καθώς επίσης τα πακέτα διακοπών που κλείστηκαν μέσω της Thomas Cook International. Αν και ο τουριστικός όμιλος δεν αναφέρθηκε στον αριθμό των επιβατών που πλήττονται από το διαφαινόμενο λουκέτο, πληροφορίες που είχαν δημοσιευτεί τον Σεπτέμβριο έκαναν λόγο για συνολικά 660.000 περίπου κρατήσεις των παραπάνω επιχειρήσεων μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2020.

Deutsche Welle

Εξαγοράστηκε από κινεζικό κολοσσό Fosun έναντι 12,7 εκ. ευρώ η χρεοκοπημένη Thomas Cook

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: