Λάθος η συνέντευξη του πρίγκιπα Άντριου για τη σχέση του με τον Έπσταϊν: Αρνητικά σχόλια…

Ο πρίγκηπας Άντριου στη συνέντευξή του. Φωτογραφία via BBC, Newsnight




Αρνητικά σχόλια έχει προκαλέσει, ως επί το πλείστον, η συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του BBC το βράδυ του Σαββάτου ο πρίγκιπας Άντριου με θέμα τη σχέση του με τον Τζέφρι Έπσταϊν.

Ο 59χρονος δούκας του Γιορκ, τρίτο παιδί της βασίλισσας Ελισάβετ, ρωτήθηκε για την καταγγελία της Βιρτζίνια Ρόμπερτς, θύματος του καταδικασθέντος ως παιδεραστή Αμερικανού χρηματιστή, ότι είχε υποχρεωθεί ως ανήλικη σε σεξουαλική συνεύρεση μαζί του.

Ο πρίγκιπας Άντριου είπε ότι δε θυμάται καν να έχει συναντήσει τη συγκεκριμένη γυναίκα. Διέψευσε κατηγορηματικά ότι έχει κάνει σεξ μαζί της, λέγοντας μάλιστα πως σε μία από τις τρεις περιπτώσεις που κατηγορείται ότι βρισκόταν με την τότε 17 ετών Ρόμπερτς, το 2001 στο Λονδίνο, ήταν σε μια πιτσαρία με την κόρη του, πριγκίπισσα Βεατρίκη, για ένα πάρτι και στη συνέχεια στο σπίτι του με τις κόρες του.

«Το να βρίσκομαι σε μια πιτσαρία στο Γουόκινγκ ήταν κάτι πολύ ασυνήθιστο για μένα», σημείωσε όταν ρωτήθηκε πώς θυμάται με τόση ακρίβεια πού βρισκόταν ένα απόγευμα πριν από 18 χρόνια.

Είπε επίσης ότι ενώ η Ρόμπερτς έχει καταγγείλει πως πριν από τη σεξουαλική τους συνεύρεση οι δυο τους χόρευαν σε ένα κλαμπ και ο πρίγκιπας Άντριου είχε ιδρώσει πολύ, ο ίδιος εκείνη την περίοδο έπασχε από μία παροδική ασθένεια που δεν του επέτρεπε να ιδρώνει.

Ερωτηθείς για τη φωτογραφία που τον δείχνει να έχει το χέρι του περασμένο πίσω από την πλάτη της Ρόμπερτς σε φιλικό σπίτι στο Λονδίνο, ο δούκας του Γιορκ επανέλαβε ότι δε θυμάται τη σκηνή και άφησε να εννοηθεί πως ίσως η εικόνα να είναι προϊόν μοντάζ. Σημείωσε ότι πάντα σε εξόδους του στο Λονδίνο φορά σακάκι και γραβάτα, όχι ένα απλό πουκάμισο όπως εμφανίζεται να φορά στην επίμαχη φωτογραφία.

Στο ερώτημα γιατί επισκέφθηκε τον Τζέφρι Έπσταϊν στο σπίτι του στο Μανχάταν το 2010 και μάλιστα έμεινε εκεί, δύο χρόνια μετά από την καταδίκη του Αμερικανού χρηματιστή, απάντησε ότι είχε πάει να του πει από κοντά πως δεν ήταν πρέπον να έχουν πια επαφή, καθώς το να του το έλεγε από το τηλέφωνο θα ήταν πράξη δειλίας.

Για τη διαμονή του στο σπίτι του Έπσταϊν είπε ότι «βόλευε», παραδεχόμενος ότι κοιτάζοντας πίσω ήταν «οπωσδήποτε λάθος» και προσθέτοντας ότι η κρίση του επηρεάστηκε από την πρόθεσή του να είναι «έντιμος».

«Έμεινα μαζί του και αυτό είναι για το οποίο κατηγορώ τον εαυτό μου σε καθημερινή βάση, επειδή δεν ήταν κάτι που αρμόζει σε μέλος της βασιλικής οικογένειας και προσπαθούμε να τηρούμε τα υψηλότερα επίπεδα και πρακτικές και απογοήτευσα την ομάδα, τόσο απλά»», είπε ο πρίγκιπας Άντριου, ο οποίος επικρίθηκε ωστόσο δριμύτατα για το γεγονός ότι υπερασπίστηκε ως «ωφέλιμη» για τον ίδιο τη σχέση του με τον Έπσταϊν χωρίς να εκφράσει μεταμέλεια ή λύπη για τα θύματα του φίλου του.

Ενδεικτικό της αντίδρασης που έχει προκληθεί στη Βρετανία ήταν το σχόλιο επικοινωνιολόγου στο Sky News ότι ο πρίγκιπας Άντριου είναι «πολύ χαζός, πολύ αλαζόνας ή πολύ ένοχος» και η δήλωση συμβούλου διαχείρισης κρίσεων ότι δεν έχει ξαναδεί μία τόσο «καταστροφική» συνέντευξη, με έναν πρίγκιπα Άντριου να «ακροβατεί σε κινούμενη άμμο».

Ο σχολιαστής βασιλικών θεμάτων Τσάρλι Πρόκτορ σχολίασε: «Περίμενα σύγκρουση τρένων. Αυτό ήταν συντριβή αεροσκάφους πάνω σε δεξαμενόπλοιο, που προκάλεσε τσουνάμι που με τη σειρά του προκάλεσε πυρηνική έκρηξη».

Πληροφορίες από ΚΥΠΕ-Αθανάσιος Γκαβός
Βρετανία, Λονδίνο

Ξύπνησε επιτέλους ο Τραμπ: Στηλιτεύει την «αδικαιολόγητη χρήση βίας» της Κίνας στο Χονγκ Κονγκ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: