Λάρισα: Βάρια πρόστιμα για τον αντικαπνιστικό νόμο με ελεγκτές εξ Αθηνών…

Ένα φλιτζάνι καφές που συνοδεύεται από ένα τσιγάρο. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ




«Kαμπάνες» που έφθασαν σε πολύ γνωστά καφέ – μπαρ μέχρι και τις 3.000 ευρώ έριξαν χτες το βράδυ στη Λάρισα οι ελεγκτές για τον αντικαπνιστικό νόμο. Σύμφωνα με δημοσίευμα του onlarissa.gr, η «σφαγή» των… καπνιστών σημειώθηκε χτες το βράδυ στο κέντρο της πόλης. Μάλιστα, όπως σημειώνεται στο εν λόγω ρεπορτάζ, το κλιμάκιο των ελεγχκτών για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου έφτασε από την… Αθήνα, αιφνιδιάζοντας τους θαμώνες πολλών καταστημάτων στο κέντρο της Λάρισας. Το ελεγκτικό κλιμάκιο ελέγχου βεβαίωσε πλήθος προστίμων πολλών χιλιάδων ευρώ σε καφέ, μπαρ και επιχειρήσεις, κυρίως στο χώρο της εστίασης.

Πληροφορίες που επικαλείται το onlarisasa.gr, βεβαιώνουν πως οι ελεγκτές ήταν αμείλικτοι. Κι αυτό ερμηνεύτηκε από τις βαριές χρηματικές καμπάνες που έριξαν στην περιοχή. Όπως λέγεται, αρκετά πρόστιμα βεβαιώθηκαν και για καπνίζοντες σε εξωτερικούς χώρους, που όμως ήταν κλεισμένοι με τέντες και άλλα υλικά, αγνοώντας τις εκκλήσεις καταστηματαρχών και καπνιστών ότι πρόκειται για «ανοιχτούς». Στις συγκεκριμένες περιπτώσεις, κάποιοι καταστηματάρχες ανέλαβαν οι ίδιοι να πληρώσουν τα πρόστιμα που βεβαιώθηκαν και στους θαμώνες τους που κάπνιζαν!

Επεκτάθηκαν οι έλεγχοι

Κι ενώ έτρεχαν οι έλεγχοι για τον αντικαπνιστικό νόμο σε καταστήματα τςη Λάρισας, το μικροσκόπιο άνοιξε… Ταυτόχρονα πραγματοποιήθηκαν… «επιδρομές» από κλιμάκια για την πάταξη της φοροδιαφυγής, για τον έλεγχο και την ασφάλιση των εργαζομένων καθώς και για την… ηχορύπανση!

Με πληροφορίες από το onlarisasa.gr

Επεσαν τα πρώτα πρόστιμα για κάπνισμα στην Αττική: Από 100 ευρώ, συνοδεία ανδρών της ΕΛ.ΑΣ.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: