Κυβέρνηση Τραμπ: Αρχίζει πιλοτικά η απέλαση αιτούντων άσυλο στην Γουατεμάλα

File Photo: . Σε πρώτη φάση θα αφορά ενήλικες από την Ονδούρα και το Ελ Σαλβαδόρ, ενώ ο στόχος είναι η επεξεργασία των αιτήσεων να γίνεται μέσα σε 72 ώρες. EPA, JIM LO SCALZO
Η κυβέρνηση Τραμπ έχει αρχίσει να εφαρμόζει πρόγραμμα απέλασης στη Γουατεμάλα κάποιων αιτούντων άσυλο που συλλαμβάνονται στα σύνορα μεταξύ των ΗΠΑ και του Μεξικού, με στόχο τη μεταρρύθμιση του αμερικανικού συστήματος χορήγησης ασύλου, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί αρχικά στον σταθμό συνοριακού ελέγχου των ΗΠΑ στο Ελ Πάσο του Τέξας. Σε πρώτη φάση θα αφορά ενήλικες από την Ονδούρα και το Ελ Σαλβαδόρ, ενώ ο στόχος είναι η επεξεργασία των αιτήσεων να γίνεται μέσα σε 72 ώρες.

  • Οι ομοσπονδιακές αρχές των ΗΠΑ πήραν προχθές Τρίτη συνέντευξη από έναν μετανάστη στο πλαίσιο της νέας διαδικασίας και από άλλους δύο χθες Τετάρτη το πρωί, σύμφωνα με τους αξιωματούχους, οι οποίοι πρόσθεσαν ότι δεν γνωρίζουν πότε θα ξεκινήσουν οι πτήσεις προς Γουατεμάλα.

Το πρόγραμμα θα αρχίσει να εφαρμόζεται πιλοτικά με 10 ως 15 άτομα να περνούν την νέα διαδικασία καθημερινά. Η απόφαση για το ποιοι από τους μετανάστες θα εντάσσονται στο νέο πρόγραμμα θα λαμβάνεται από τα μέλη της Υπηρεσίας Τελωνείων και Συνόρων των ΗΠΑ (CBP).

Με πληροφορίες από Reuters via ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαψεύδουν οι ΗΠΑ τη μεταφορά μεταναστών στη ζούγκλα μετά το σάλο που προκλήθηκε

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal