Κυρία Κουκουμά, ο Στυλιανός μας έφυγε: Βοηθήστε να μαζευτούν τα κομμάτ(ι)α, μην τα αυξάνετε!

Στυλιανός ΑΠΩΝ… Η ζωή του Στυλιανού σε 139 σελίδες. Ή μάλλον καλύτερα το δράμα που έζησε μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2019 όταν έφυγε από τη ζωή. Κάπως έτσι θα μπορούσε να περιγραφεί το πόρισμα της Επιτρόπου Διοικήσεως. Φωτογραφία Alpha Κύπρου




Του ΝΙΚΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ* – Νέα Υόρκη

Το πόρισμα μιλά για ευθύνες της κυπριακής Αστυνομίας. Το πόρισμα μιλά για ευθύνες του Γραφείου Ευημερίας. Το πόρισμα μιλά για πολλά και πολλούς!

  • Το ΑΚΕΛ μιλά για ευθύνες της κυβέρνησης, που ΝΑΙ, φαίνεται καθαρά πως έχει εγκληματικές ευθύνες μιας και οι ασφαλιστικές δικλείδες του κράτους δεν λειτούργησαν ποτέ προς όφελος του Στυλιανού. Κοιμήθηκαν, ή καλύτερα πήραν ένα πιστόλι και “σκότωσαν” μια δεκαπεντάχρονη ψυχή.

Ξεκάθαρα!

Όχι, δυστυχώς δεν μπορεί να φέρει κανείς πίσω τον Στυλιανό. Ούτε ο Πρόεδρος (που οφείλει να καθαρίσει τη σαβούρα χτες), ούτε η Υπουργός(;), ούτε η αστυνομία(;), ούτε και οι υπηρεσίες αν-ευημερίας. Εκείνο που απομένει είναι να ακινητοποιηθούν μια και έξω οι άχρηστοι, οι ανίκανοι, οι εγκληματίες. Όχι, δεν θα βάλω σε εισαγωγικά τη λέξη εγκληματίες. Γιατί, όταν ένα παιδί φωνάζει για βοήθεια και η οικογένεια, η κοινωνία, ΚΑΙ το κράτος (αστυνομία, υπηρεσίες ευημερίας κ.λπ.) κωφεύουν, τότε ναι, μιλάμε για έγκλημα και όχι “έγκλημα”.

Και καταλήγω με αυτό που άρχισα:

Κυρία Κουκουμά, η στείρα κριτική δεν είναι “αξία” και δεν επιφέρει ΚΑΝΕΝΑ αποτέλεσμα. Εσείς περιμένετε την κυβέρνηση να κάνει λάθη και να αρχίσετε το “ποίημα”. Εμείς σας περιμένουμε ΟΛΟΥΣ να αντιδράσετε σωστά. Αν και εφόσον μετά το πόρισμα δεν γίνουν οι πρέπουσες κινήσεις, κάντε ότι πιστεύετε.

Έκθεση για τον θάνατο του 15χρονου Στυλιανού στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας

Μέχρι τότε όμως, μην βάζετε τρικλοποδιά σε κάτι που έπρεπε να γίνει. Το επαναλαμβάνω, είμαι από τους πρώτους που δεν ανέχονται τον αρρωστημένο τρόπο (ιό) λειτουργίας της πλειοψηφίας του δημόσιου τομέα, και όχι μόνο. Έναν ιό, που κάποιοι τον μεταφέρουν και σε ξένα εδάφη (με διπλωματία). Μιλάμε για χρόνια ασθένεια. Μην εξαπλώνετε τον ιό πιο πολύ. Δώστε προτάσεις, δεν μας ενδιαφέρει άλλη μια κριτική. Κριτική ξέρουν όλοι να κάνουν. Είστε εκεί για να παράγετε και όχι απλά να κρίνετε την αντιπαραγωγικότητα των άλλων!

  • Έχετε προτάσεις; Αν ναι, αξιοποιήστε αυτό το πάθος για καλό. Μάθετε επιτέλους να επικοινωνείτε. “Σπάστε” μας τα νεύρα με τις προτάσεις σας. Φτάνει (μόνο) κριτική, μας κουράσατε. Και αυτό ισχύει σε πολλούς τομείς της πολιτικής σκηνής. Και ισχύει για όλους, όχι μόνο για το ΑΚΕΛ.

Τα παιδιά μας θέλουν να μαζέψετε όσα κομμάτια έμειναν και όχι να αυξάνετε τα κομμάτ(ι)α. Δέστε ποιο είναι το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ καλό για το μέλλον τους και όχι αυτό που κόλλησε στο μυαλό σας ως το “ιδανικό μέλλον” (αλήθεια, ποιο είναι αυτό τελικά);

  • Υ.Γ.1: Ο Στυλιανός είχε προβλήματα από τον καιρό του παιδοκομικού σταθμού. Ο ιός δεν είναι σημερινός. Η επιτυχία της κοινωνίας θα ήταν ποια κυβέρνηση (και τα τμήματα αυτής) θα προλάβαινε το κακό και όχι απλά ποια φταίει για το κακό. Δηλαδή, ΤΙ προτάσεις έγιναν για την αποφυγή των κακών και από ποιους;

Υ.Γ. 2. Τα ίδια ανέφερα και για το ΔΗΚΟ πριν καιρό. Αλλά και για τον Πρόεδρο και την κυβέρνηση. Φτάνει! Τόσο σε ΗΠΑ, όσο και σε Κύπρο και Ευρώπη, οι έρευνες είναι ξεκάθαρες. Ο κόσμος (κακώς δυστυχώς, όμως αυτή είναι η πραγματικότητα και οφείλουμε να την αποδεχτούμε αν θέλουμε να την κερδίσουμε) δεν νοιάζεται πλέον για το τι ΔΕΝ κάνουν οι άλλοι αλλά για το τι κάνει ο καθένας για το καλό αυτού του κόσμου. Αν όντως θέλετε αλλαγή, αλλάξετε εσείς πρώτα και ΑΚΟΥΣΤΕ (όλο) τον κόσμο. ΟΛΟ!

Ο Νίκος Αντωνιάδης είναι Επίκουρος Καθηγητής Επικοινωνίας, Στρατηγικής & Πολιτικού Μάρκετινγκ στο Πανεπιστήμιο St. John’s της Νέας Υόρκης και Συντάκτης στις εφημερίδες ikypros.com & LA Voice – https://www.linkedin.com/in/nicolaosantoniades/

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.

«Aνδρών επιφανών πάσα γη τάφος»: Η εγγονή του Φώτη Πίττα γράφει για τον ήρωα παππού της

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: