Κύπρος: “Στο μικροσκόπιο” του Γενικού Ελεγκτή μπαίνει η παραγωγικότητα δημοσίων υπηρεσιών

File Photo: Εργάτες σε οικοδομή, ΑΠΕ, ΜΠΕ
Με στοχευμένους επιτόπιους ελέγχους σκοπεύει να διαπιστώσει την παραγωγικότητα σε υπουργεία, κυβερνητικά τμήματα και υπηρεσίες ο Γενικός Ελεγκτής της Δημοκρατίας Οδυσσέας Μιχαηλίδης σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Μιχάλη Χατζηστυλιανού στο philenews.com.

Σύμφωνα με αυτό οι έλεγχοι αρχίζουν τις επόμενες ημέρες επιτόπια κι έτσι θα καταγραφεί η αποδοτικότητα των δημοσίων υπαλλήλων σε νευραλγικές υπηρεσίες του κράτους που ταλαιπωρούν αντί να εξυπηρετούν τους πολίτες. Σημειώνεται πως θα διαπιστωθεί ακόμη και κατά πόσο οι υπουργοί, στους οποίους υπάγονται οι υπηρεσίες και τα τμήματα που θα ελεγχθούν, διαχειρίζονται τους πόρους τους –ανθρώπινους, υλικούς και χρηματικούς– κατά τρόπο οικονομικό, αποδοτικό και αποτελεσματικό.

Κτηματολόγιο και Πολεοδομία
Σύμφωνα με τη γραπτή ενημέρωση της οποίας έτυχε χθες η Βουλή από τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη, σχεδόν όλη η Ελεγκτική Υπηρεσία ασχολείται αυτό το διάστημα με τους επικείμενους ελέγχους. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», πρώτα στη λίστα των επικείμενων ελέγχων του Γενικού Ελεγκτή για να διαπιστωθεί η παραγωγικότητά τους είναι το Κτηματολόγιο και η Πολεοδομία. Θα καταγραφούν, μεταξύ άλλων, ο αριθμός των αδειών που εκδίδουν, ποιος είναι ο μέσος χρόνος έκδοσης, ποιος ο μεγαλύτερος και ο μικρότερος χρόνος έκδοσης κ.λπ.

Επέκταση ελέγχων
Ανάλογοι δείκτες θα ετοιμαστούν για κάθε υπηρεσία που προσφέρουν αυτά τα δύο κυβερνητικά τμήματα. Κάτω από το μικροσκόπιο του Γενικού Ελεγκτή για έλεγχο της παραγωγικότητάς τους θα βρεθούν και οι λειτουργοί των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας. Θα καταγραφούν, μεταξύ άλλων, οι επιτόπιες επισκέψεις που έγιναν σε οικογένειες που χρήζουν στήριξης ή σε ανήλικους υπό επίβλεψη. Θα ελεγχθούν, επίσης, τα υπουργεία Μεταφορών, Εσωτερικών και Υγείας, ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας, οι Επαρχιακές Διοικήσεις κ.λπ.

Με πληροφορίες από philenews.com

“Καταπέλτης” για τη δωρεάν διάθεση μετοχών της Συνεργατικής, ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required