Κούρδος δημοσιογράφος προκαλεί αμηχανία στο Ευρωκοινοβούλιο: Δεν έχω πατρίδα, ούτε ταυτότητα

Ο 32χρονος Κούρδος δημοσιογράφος. Photo via sigmalive.com




Ένας Κούρδος δημοσιογράφος, 32 ετών, πήρε τον λόγο και με τρεμάμενη φωνή και υπό έντονη συναισθηματική φόρτιση κατάφερε να συγκινήσει, αλλά και να προκαλέσει τουλάχιστον αμηχανία στη νέα πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο Κούρδος δημοσιογράφος απηύθυνε μια ερώτηση και στους δυο, λέγοντάς τους ότι για τα επόμενα πέντε χρόνια, θα ηγούνται της Ε.Ε και θα διαχειρίζονται θέματα, τόσο εντός όσο και εκτός της Ευρώπης.

  • «Θα σας κάνω μια ερώτηση για τη Μέση Ανατολή. Θέλετε να υπάρξει ειρήνη στη Μέση Ανατολή; Εάν θέλετε η Ε.Ε. να έχει καλύτερες σχέσεις με τη Μέση Ανατολή, θα πρέπει να αποδεχτείτε ότι υπάρχει το Κουρδιστάν ως χώρα σ’ εκείνη την περιοχή», είπε.
  • Και συνέχισε με τρεμάμενη φωνή: «Θα σας εξηγήσω γιατί. Κύριε, πρόεδρε – Νταβίντ Μαρία Σασόλι – έχετε χώρα, έχετε ταυτότητα. Κυρία, φον ντερ Λάιεν, έχετε ταυτότητα, έχετε πατρίδα. Είμαι 32 ετών και δεν έχω πατρίδα. Δεν έχω ταυτότητα. Όχι μόνο εγώ, αλλά 30 εκατομμύρια άνθρωποι, ψάχνουν για ταυτότητα…»

Οι δυο ηγέτες της Ε.Ε. προσπάθησαν να δείξουν κατανόηση, αποφεύγοντας να σχολιάσουν επί της ουσίας το θέμα που ήταν η διεκδίκηση δημιουργίας ενός κράτους.

Σε αντίθεση με την Ούρσουλα, ο Σασόλι υιοθέτησε στην απάντησή του, πιο αμυντική στάση δείχνοντας κάπως πιο οξύς στην προσπάθειά του να εξηγήσει ότι δεν φταίει η Ε.Ε. για ό,τι συμβαίνει στον πλανήτη.

sigmalive.com

Τι φοβούνται οι Ευρωπαίοι περισσότερο από την τρομοκρατία, την ανεργία, τη μετανάστευση

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: