Κοινή Άσκηση Κύπρου – Αιγύπτου στην κυπριακή ΑΟΖ: Ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας

Ο Υπουργός Άμυνας Σάββας Αγγελίδης σε συνάντηση με τον Υπουργό Άμυνας της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου, Στρατηγό Mohamed Zaki,στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψής του στην Κύπρο. ΚΥΠΕ, ΓΤΠ, Γ. Νησιώτης
Κοινή Αεροναυτική Άσκηση μεταξύ Κύπρου και Αιγύπτου, με την ονομασία “CYPEGY 1/2019”, εκτελέστηκε σήμερα, στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κύπρου, εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) της Κυπριακής Δημοκρατίας (ΚΔ), σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας.

Στην άσκηση συμμετείχαν Μονάδες της Εθνικής Φρουράς και του Αιγυπτιακού Πολεμικού Ναυτικού. Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι συμμετείχαν ελικόπτερα της 460 Μοίρας Έρευνας και Διάσωσης της Διοίκησης Αεροπορίας και τα Αιγυπτιακά πολεμικά πλοία, ΤΠΚ «ALI GAD» και Ν/Θ «AL SEDDIQ».

Το Υπουργείο Άμυνας τονίζει πως «η φιλοξενία των δύο αιγυπτιακών πλοίων στην Κύπρο και η άσκηση που πραγματοποιήθηκε εντάσσεται μέσα στο ευρύτερο πλαίσιο της Διμερούς Στρατιωτικής Συνεργασίας μεταξύ Κύπρου και Αιγύπτου, ενισχύοντας την προσπάθεια για περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας των δύο χωρών στον τομέα της ασφάλειας στη θάλασσα».

Προσθέτει ότι τον επιχειρησιακό έλεγχο και το συντονισμό των Α/Ν Μέσων που έλαβαν μέρος στην άσκηση, είχε το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) Λάρνακας, σε συνεργασία με το Αιγυπτιακό Πολεμικό Ναυτικό.

Τέλος, το Υπουργείο Άμυνας αναφέρει πως τα αιγυπτιακά πλοία ελλιμενίστηκαν τις τελευταίες ημέρες στον λιμένα Λεμεσού, ενώ κατά την παραμονή τα πληρώματα τους πραγματοποίησαν εθιμοτυπικές και ενημερωτικές επισκέψεις σε μονάδες της Εθνικής Φρουράς.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

 

Αλληλέγγυοι οι Ευρωπαίοι εταίροι για εθνικά συμφέροντα Κύπρου, διαπιστώνει ο Αγγελίδης

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal